Villa Huno, hotel og restaurant, Møn

Arkitektur der bringer dig tættere på naturen og autentiske oplevelser af stedet

Kategori

Kultur

Sted

Møn, Danmark

År

2014 – 2019

Status

Afsluttet

Størrelse

700 m²

Kunde(r)

Klintholm Gods

Hold

MOE
Vestergaard Nielsen

Med støtte fra Realdania og i tæt samarbejde med Klintholm Gods omdannede PLH Arkitekter i perioden 2014-2019 den gamle herregård ”Hunosøgaard” til et moderne, intimt boutiquehotel i hjertet af naturskønne Møn ca. 50 kilometer syd for København.

Som gæst på Villa Huno kan man vælge mellem otte stilfulde værelser, som alle har adgang til terrasser eller altaner samt panoramavinduer med frit udsyn til den nærliggende sø, så man også på værelset kan komme helt tæt på naturen.

Foruden værelserne byder Villa Huno på en mindre gourmetrestaurant med stor, indbydende terrasse.

Det arkitektoniske greb for hotellet viser tilbage til de traditionelle danske bondehuse med naturmaterialer som facader i lærketræ og sedumtage. Indvendigt er stilen en blanding af rustik og komfortabel indretning, der giver gæsterne en uformel, autentisk oplevelse i naturlig samhørighed med det smukke landskab udenfor.

Samme år som Villa Huno slog dørene op, blev hotellet kåret som årets byggeprojekt på Møn af foreningen Bygnings- og Landskabskultur Møn med begrundelsen: ”Den nye bygning til ’Klintholm Gods Lake Apartments’ er via sin placering og materialevalg smukt indpasset i det enestående landskab ved Hunosø. Huset har et moderne og velproportioneret udtryk, der også hævder sig i sin egen ret”.

- Læs om projectet på Archdaily her (engelsk)

- Læs Licitationen artikel om projektet her

- Læs Forbundet Arkitekter og Designeres artikel om projektet her

- Villa Huno er med i bogen "Where Architects Stay at The Baltic Sea"


Kontakt:
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

Vi har valgt PLH, da de ved flere lejligheder på Møn har vist, at de forstår det samspil, der skal til mellem bygninger og natur for at vedligeholde en fornemmelse af, at man kommer til et helt specielt sted, hvor man har lyst til at være og opleve. Vi synes, PLH har løst projektet Hunosøgaard på en flot måde, hvor bygningen både fremstår moderne samtidig med at den falder flot ind i naturen.

- Carl Gustav Scavenius, bygherre og godsejer, Klintholm Gods.

Foto udlånt af Scavenius-familien

Foto udlånt af Scavenius-familien

Vi ønsker at skabe en oplevelse af ro og fordybelser i en bygning, der afspejler naturen. Når man har natur af første klasse, er det også vigtig, at have produkter, der matcher det. Det håber vi meget at kunne gøre med både hotellejligheder, vores café og gårdbutik. Bygningen skal være en naturtro base, man kan vende hjem til eller besøge efter at have nydt områdets fantastiske natur.

- Carl Gustav Scavenius, bygherre og godsejer, Klintholm Gods.

Arkitektonisk er det spændende at skabe et byggeri, der giver mennesker mulighed for at komme så tæt på naturen som muligt. Vi håber, det kan være med til at styrke udviklingen af kvalitetsturisme, der har fokus på oplevelsen af Møns særlige natur, kultur og fødevarer.

- Søren Mølbak, direktør og ledende arkitekt på projektet.