Det kommende vandværk opføres som en aflang bygning i et fint naturområde nær Køge Å og bliver særligt tilpasset omgivelserne. For at mindske den visuelle volumen bliver bygningen delt op i mindre enheder.
Facaden, der møder gæster og ansatte, udføres i genbrugstegl. Dette er med til at fremhæve tilknytningen til det eksisterende vandværk og de boliger, der allerede er på grunden. Samtidig giver det bygningen et varmt og imødekommende udtryk ved ankomsten. De øvrige facadeflader bliver i fiberbeton og termomodificeret asketræ, der monteres lodret for at give længst mulig levetid.
Bæredygtighed er et centralt omdrejningspunkt for vandværket ved Regnemark. Der er i designfasen lagt vægt på materialer med lang holdbarhed og lav CO2-udledning, ligesom der er fokus på at minimere energiforbruget. Vandværket er det første vandværk, der er tilmeldt Den Frivillige Bæredygtighedsklasse, hvor der sættes grænser for, hvor meget CO2 nye bygninger må udlede, og hvor erfaringerne i sidste ende bidrager til at forme kommende lovgivning.
Kontakt:
Sally Rudgaard Jessen
saj@plh.dk
T: +45 2720 6997