Kontorhus, Ørestad

Et nyt kontorhus på grænsen mellem Ørestadens høje og lave bystruktur. I designet favner huset området med skrå tagflader, der skaber interessante lokaler og to flotte atrier med hver deres identitet.

Kategori

Erhverv

Sted

Ørestad, København, Danmark

År

2018

Status

Udviklingsprojekt

Størrelse

15.900 m²

Kunde(r)

Skanska

Hold

MOE

BLVD. 31 er et nyt kontorhus opført på grænsen mellem to bygningstypologier i Ørestaden. I øst er der lav villabebyggelse og grønne områder, og i alle andre retninger findes der høje domiciler, boligtårne og hoteller. Konceptet for kontorhuset bygger derfor på idéen om at favne både den høje bystruktur og den lave villabebyggelse samt den omkringliggende natur – derved fungerer det nye kontorhus som et bindeled mellem byen og naturen.

Slangeformet kontorhus med interessante lokaler

Bygningen signalerer imødekommenhed over for nærmiljøet og tilfører bydelen nye tilbud såsom en café, et mødecenter, vinterhave med kantine, store kontorlokaler og tagterrasse. Kontorhuset er skabt som et aktivt og åbent hus, der inviterer brugerne indenfor.

Kontorhuset er designet i en slangeform med rene linjer, et industrielt touch og skrå tagflader, som giver interessante rum til lejere, der både har brug for dobbelthøje rum og for almindelige kontorlokaler- alle med god akustik og udsyn over grønne områder. Således er BLVD.31 et fleksibelt kontorhus til alle slags brugere.

Kontakt:
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

To atrier – to identiteter

Idéen om at favne både den høje og den lave bystruktur er vist i bygningens design, bl.a. ved at kontorhuset giver plads til to forskellige atrier med hver deres identitet og højder.

Det høje atrium vender mod Ørestads Boulevard og de høje omkringliggende kontor- og boligtårne. Her er hovedindgang placeret for at skabe en wow-faktor for brugerne og besøgende, da de træder direkte ind i et storslået og rummeligt atrium.

Det lave atrium åbner sig op mod villakvarteret og diget, der omringer bygningen. Her er der også en indgang udefra, som har en mere privat atmosfære med store muligheder for uformelle møder og vidensdeling. Samlet set giver bygningens design et kontormiljø med et spændende udtryk, varierede etager og forskellige atmosfærer.

Grøn profil og certificering

BLVD.31 er kendetegnet ved sin grønne profil, hvor der stiles efter en DGNB Guld-certificering. Det betyder, at der er stor fokus på at udvikle en bygning med et godt indeklima og energieffektive tiltag - bl.a. grønt sedumstag kombineret med solceller