Urban Hub, Kaunas

Ud af forslag fra arkitektfirmaer i fire forskellige lande har danske PLH Arkitekter med et innovativt design vundet den internationale arkitektkonkurrence om at tegne koncepdesignet for Urban Hub, som er en nyfortolkning af måden, vi ser internethandel på. Urban Hub åbner i Litauens næststørste by Kaunes og i hovedstaden Vilnius.

Kategorier

  • Butikker
  • Erhverv

Sted

Kaunas, Litauen

År

2022 – 2025

Status

I gang

Størrelse

67.000 m²

Kunde(r)

SBA Urban

Hold

Heima Architects

Den 67.000 m² store shoppingdestination i Kaunas er et nybrud inden for internethandel og vender op og ned på den måde, vi ser på afhentning af pakker. Væk er de traditionelle pakkeshops og lagerhaller, hvor folk kun kommer for at hente, hvad der er bestilt på nettet. I stedet byder PLH Arkitekters design på et levende bymiljø med showrooms, cafeer og indbydende grønne torvepladser.

”Vi er meget beærede over, at vores vision er blevet valgt til dette banebrydende projekt. Når man tænker på pakkeshops eller lagerhaller, er det ofte uinspirerende omgivelser, hvor man alene kommer og går for at hente sine pakker. Med Urban Hub har visionen været at skabe det modsatte – et levende og inspirerende sted, der indbyder til besøg, ophold og oplevelser. Derfor har vi skabt en dynamisk og moderne shopping-by med nogle af de kvaliteter, man finder i ældre bydele. På turen ned ad gaderne bliver man mødt af forskellige facader, bygningshøjder, pladser, små afkroge og forskellig grøn beplantning. På den måde fører hvert skridt nye oplevelser med sig,” siger Steen Enrico Andersen, seniorpartner hos PLH.

- Læs mere om Urban Hub i Litauens hovedstad Vilnius

Kontakt:
Steen Enrico Andersen
sea@plh.dk
T: +45 4036 6412

Ifølge SBA Urban er det netop måden, hvorpå arkitekturen sammenkobler funktionalitet og oplevelser, der har gjort, at PLH Arkitekters forslag vandt konkurrencen.

”Som fans af flot arkitektur rykker vi konstant grænser. Kedelige lagerbygninger er ikke noget for os. Derfor søgte vi efter et design, der ville redefinere oplevelserne og omgivelserne, vi traditionelt forbinder med afhentning af pakker bestilt på nettet. Og det er præcis, hvad holdet fra PLH Arkitekter har leveret – et nyt koncept og ny forretningsmodel, der tilpasser sig shoppernes skiftende vaner og de handlendes behov. Byens hyggelige gader og samlende miljøer skaber et indbydende sted at shoppe og et sted, hvor kunder og medarbejdere vil nyde at være og tilbringe tid"

- Rasa Pečiulaitė, chef for ejendomsudvikling hos SBA Urban.