DLF, hovedsæde, Smørum

PLH Arkitekter har sammen med Nordland Arkitekter vundet arkitektkonkurrencen om at tegne et nyt, innovativt domicil til den globale frøkoncern DLF. Designet er båret af en vision om grønne løsninger og om at skabe den optimale ramme for medarbejdernes hverdag.

Kategori

Erhverv

Sted

Smørum, Danmark

År

2023 – 2024

Status

I gang

Størrelse

4.200 m²

Kunde(r)

DLF

Arbejdspladser

100

Den nye bygning er skræddersyet til DLFs ønske om et bæredygtigt, socialt ansvarligt hus, hvor der er fokus på brugen af bæredygtige materialer samt at optimere og nedbringe energiforbruget. Samtidig vil medarbejderne opleve det nyeste inden for moderne arbejdspladsindretning med lyse, fleksible kontorområder og fitnesslokaler, loungeområder, stor kantine, topmoderne laboratorier, plantevækstrum m.m.

”Vi er utrolig glade for, at DLF har betroet os opgaven med at tegne deres kommende hovedsæde. DLF har høje ambitioner, når det kommer til bæredygtighed og medarbejdernes trivsel. Det er ambitioner, vi deler og har ekspertisen til at føre ud i livet. Det nye domicil bliver et lyst og imødekommende sted, der vil afspejle DLFs DNA og ønske om en moderne arbejdsplads. Den oplevelse vil man få fra det øjeblik, man træder ind i atriummet med direkte kig til faciliteterne til planteforskning og videre ud til den kuperede ådal,” siger Lars Toksvig, projektansvarlig partner i PLH Arkitekter.

Kontakt:
Lars Toksvig
lt@plh.dk
T: +45 2720 0595

”Vi har glædet os til at se arkitekternes bud på, hvordan DLFs nye domicil kan se ud, og vi synes, at forslaget fra arkitekterne hos PLH og Nordland rammer plet i forhold til vores værdier og ønsker om et innovativt design med fokus på brugervenlighed og bæredygtighed. Vi glæder os til samarbejdet, hvor vi sammen med PLH/Nordland og med input fra vores medarbejdere i fællesskab skal sætte rammerne for vores fremtidige arbejdsplads.”

- Søren Halbye, Group CEO i DLF

Det nye domicil bliver centralt placeret på en naturskøn grund ved Kildedal Bakke i Egedal Kommune nær S-tog og motorvej. Dermed bliver det let at komme til og fra bygningen, som bliver arbejdsplads for cirka 100 ansatte.

For at udnytte grundens niveauforskelle og sikre en naturlig harmoni med landskabet og omgivelserne vil bygningens etager ligge forskudt, så de følger det kuperede terræn. I den videre proces undersøges det også, hvordan de grønne områder i dialog med lokalområdet kan udnyttes bedst muligt.

Et domicil bygget på DLFs værdier

I konkurrencen om at tegne det kommende domicil deltog fire forskellige tegnestuer. I dommerbegrundelsen lyder det blandt andet om valget af PLH Arkitekters forslag:

”Det er et bæredygtigt hus med et stærkt narrativ, som afspejler DLFs værdier. Arbejdet med terrænet, og hvorledes dette bliver til et bygget landskab, som præger bygningens indre stemning og udendørsarealer omkring bygningen, er på en gang enkel og overbevisende. Materialer, rummeligheder og dagslys er overbevisende både indvendigt og udvendigt. Overordnet er det et projekt, som indfrier DLFs ønsker særdeles godt.”