Hotel Scandic Nørreport, København

I hjertet af København har PLH Arkitekter designet en gennemgribende fornyelse af en over 100 år gammel bygning, hvor Scandic har åbnet sit første danske boutique hotel med restaurant, rooftop bar og offentlig tagterrasse. Hotellet er samtidig det første danske hotel, der opnår certificering med Svanemærkets skærpede krav.

Kategorier

  • Erhverv
  • Urban

Sted

København, Danmark

År

2018 – 2022

Status

Afsluttet

Størrelse

5.000 m²

Kunde(r)

ATP Ejendomme

Hold

Kunde: ATP Ejendomme
Lejer: Scandic
Ingeniør: MOE
Styrings-entreprenør: MBG Entreprise
Indretningsarkitekt: Bønnelycke MDD

Bæredygtighed

Svanemærket og DGNB-certificeret

Centralt placeret på Frederiksborggade ved Nørreport Station har PLH Arkitekter skræddersyet en gennemgående fornyelse af en historisk bygning fra 1917. Med respekt for ejendommes historie, karakter og omkringliggende arkitektur er bygningen omdannet fra kontor til indbydende, moderne omgivelser, hvor hotelkæden Scandic nu har åbnet sit niende hotel i det centrale København.

Ejendommen har med sin mangeårige historie tjent som alt lige fra herskabslejligheder, bank, manufaktur af herretøj til kontor. Derfor har hver etage været forskelligt indrettet, og bygningen er blandt andet blevet 3D-scannet for at sikre en optimalt, ny planløsning i samspil med den eksisterende konstruktion.

”Arbejdet med Scandic Nørreport har været komplekst men samtidig utrolig spændende og givende. Vi er hele tiden blevet mindet om bygningens historie, der er dukket op bag hver en væg og under hvert et gulv. Takket være det gode samarbejde med vores samarbejdspartnere har vi, i stedet for at rive ned, givet bygningen nyt liv og skabt nutidige omgivelser bygget op om de historiske rammer,” siger Peter Rebild, sagsarkitekt hos PLH Arkitekter.

Kontakt:
Peter Rebild
Arkitekt MAA
pre@plh.dk
T: +45 2384 6257

Med sine 100 værelser og særlige fokus på de små detaljer, intimitet og den uformelle atmosfære er hotellet Scandics første såkaldte boutique hotel.

”Det skræddersyede design og den centrale placering gør Scandic Nørreport helt unik – et åndehul med direkte adgang til alle storbyens oplevelser. Der ydet en stor og særdeles vellykket indsats med at transformere bygningen, så vi kan byde vores gæster velkommen i moderne omgivelser, der har sjæl og personlighed,” siger hoteldirektør Mads Brockmann-Petersen.

Fra hotellets tagterrasse og bar på 6. sal er der frit udsyn over Københavns skyline og mange seværdigheder – og udsigten kan nydes af både hotelgæster, lokale, turister og andre interesserede, da der er offentlig adgang.

I byggeprocessen og forvandlingen til topmoderne hotel, har der været sat strenge bæredygtighedskrav. Det gælder også for hotellets daglige drift, og Scandic Nørreport bliver dermed det første danske hotel, som er certificeret efter Svanemærkets skærpede krav, hvor der er særligt fokus på minimal klimabelastning – herunder reducering af energiforbrug og CO2-udslip, øget brug af miljømærkede produkter til rengøring, øget andel af servering af mad, der ikke belaster miljøet, samt en styrket indsats mod madspild.