Business Centre ‘Asgaard Keys’, Vilnius

Fleksibelt kontorhus udført i miljøvenlige kvalitetsmaterialer understøtter et aktivitetsbaseret arbejdsmiljø.

Kategori

Erhverv

Sted

Vilnius, Litauen

År

2016-2018

Status

Under opførelse

Størrelse

4.503 m² og 3700 m² parkering under jorden

Kunde(r)

UAB Asgaard Properties

Hold

PLH Arkiekter og UAB Archinova. Ingeniører: UAB ADS project, Kaunas (konstruktioner), Litauen samt UAB Caverion Lietuva (installationer), UAB Incorpus (Construction management)

Det nye Asgaard Keys Business Centre ligger centralt placeret i Vilnius’ erhvervsområde. Byggeriet er designet for Asgaard Properties, som et A-Class multibruger hus. Det overordnede og styrende designmål for byggeriet har været at forbedre medarbejdernes livskvalitet.

Multifunktionelt atrium udendørs gårdrum
Bygningen er designet som en åben og inviterende 35m x 35m kvadratisk bygning omkring et blødt, nyreformet atrium, der sikrer dagslys i hele bygningen. Kontorbygningen ligger på skrånende grund, der giver 120 cm forskydning i atriets gulvplan. Niveauforskydningerne udnyttes til at skabe uformelle mødesteder, sidde-og arbejdspladser samt wifi-touchdown-område i atriet, der fungerer som bygningens hjerte. I kombination med flere grønne områder med beplantning i atrium, frit udsyn fra etagernes balkoner og naturligt lysindfald via ovenlysvinduer, får man næsten oplevelsen af at befinde sig i et udendørs gårdrum.

Kontaktperson

Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk

Naturlige materialer og bløde farver
Workplace designet i kontorområderne er fleksibelt udført med henblik på at imødekomme de forskellige virksomheders behov for indretning og udstyr – og indretningen understøtter et aktivitetsbaseret arbejdsmiljø efter skandinavisk forbillede. ’Asgaard Keys’ er udført i bæredygtige kvalitetsmaterialer – interiøret er udført i naturlige materialer af træ, sten og med bløde farver. Der er lagt stor vægt på at sikre et behageligt akustisk arbejdsmiljø med lydabsorberende overflader og støjdæmpende indretning. Dagslysindfald i hele bygningen sikrer et godt arbejdsmiljø uden mørke områder.


Facade i glas og granit
For at bygningen skal passe i det omkringliggende landskab og blende naturligt ind med nabobyggerierne, er facaden designet i en kombination af glas og en lys italiensk granit fra Sardinien. Facaden består af energi-glas og har automatisk solafskærmning, der sikrer et behageligt og arbejdsvenligt lys indendørs.


Grøn tagterrasse med udsigt
På toppen af byggeriet har medarbejderne adgang til en tagterrasse med udsyn over Vilnius. Tagterrassens er en blanding af områder med træplaner og grønne, græsbeklædte områder. Det skaber et afslappende og varieret område og hjælper samtidig til opsamling af regnvand. Her har medarbejdere og besøgende mulighed for at holde møder eller arbejde udendørs.