Glasmagasinet, Oslo

Åbent, luftigt og fremsynet norsk stormagasin

Kategori

Butikker

Sted

Oslo, Norge

År

2013

Status

Konkurrenceforslag

Størrelse

15.000 m²

Kunde(r)

Glasmagasinet

PLH Arkitekter deltog sammen med brandingbureauet Ocean og de norske arkitekter Lund + Slaatto i konkurrencen om en gennemgribende modernisering af Oslos historiske stormagasin GlasMagasinet.

Konkurrenceforslaget tager fat på zonen mellem pladsen og bygningen og åbner den op, så bylivet kan fortsætte inde i huset. De store vinduespartier er gjort endnu større og de historiske elementer er ført tilbage til deres oprindelige udtryk. Hovedbygningen på Stortorvet 10 var interiørmæssigt et pragtbyggeri i empirestil og rummer stadig mange af de oprindelige detaljer i marmor, bl.a. på søjlerne i atriet.

Gennem tiden er der foretaget adskillige ombygninger, og den indre helhedsfornemmelse og stil er forsvundet eller udvisket i mængden af forskelligartede indtryk. Dette projekt støtter og forstærker oplevelsen af det klassiske hus ved at fokusere på de oprindelige træk og synliggøre historien i facader, indgangspartier og atrium.

Kontakt:
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk

Glasmagasinets beliggenhed giver et stærkt potentiale for at revitalisere forretningen i samspil med den omkringliggende by. Pladsen og udsigten til Domkirken er den perfekte ramme for en moderne storbyoplevelse, hvor den historiske atmosfære er af stor værdi i en moderne sammenhæng for både turister og lokale. Ved at forstærke og fremhæve de unikke og autentiske kvaliteter, transformeres Glasmagasinet til en indbydende og moderne oplevelse.
Stikordene for indretningen af det nye Glasmagasin er åbenhed, luftighed og fremsyn. Oslos og Norges førende ’bolighus’ gemmer ikke varerne væk. De står fremme i lækre. inspirerende udstillinger, etagerne er luftige, udstillingsbordene er lave og man kan se langt. Materialerne er holdt i lyse, nordiske farver. I det hele taget spiller Norge også en væsentlig rolle i indretningen. Havets farver, fjeldenes granit og skovens lyse træsorter går igen i alle etager.