DFDS, hovedsæde, København

PLH Arkitekter har designet DFDS' nye hovedsæde på Marmormolen i Københavns Nordhavn. Den flotte placering på kajen overfor rederiets egen færgeterminal, med udsigt til Oslobådens ind- og udsejling, er ideel for rederiet. Terminologien fra DFDS’ egen verden er overført til domicilets design og funktioner, og det ikoniske signatur-byggeri levendegør DFDS-kulturen og underbygger den maritime identitet. Samtidig understøtter den imødekommende bygning et moderne, aktivitetsbaseret arbejdsmiljø. Domicilet har også mulighed for at facilitere kundeorienterede aktiviteter og events, der bidrager til en helstøbt DFDS-oplevelse for medarbejdere, besøgende og samarbejdspartnere.

Kategorier

  • Erhverv
  • Workplace design

Sted

København, Danmark

År

2019 – 2022

Status

Udført

Størrelse

Ca. 15.000 m² – heraf ca. 3.000 m² kælder og parkering

Kunde(r)

Ejer: PensionDanmark – Lejer: DFDS

Arbejdspladser

560

Bæredygtighed

DGNB Guld

Domicilet fuldender Marmormolen
På Marmormolen i Københavns Nordhavn, på kanten af havnen og byen og med udsigt til Oslobåden, ligger DFDS’ nye hovedsæde. Bygningen fuldender Marmormolen og skaber balance og visuel sammenhæng på molen – imellem det nye byggeri og dets naboer: den markante, hvide FN By og Marmorbyen – et nyere lejlighedskompleks udført i mørk tegl. Placeringen på den spændende grund lige over for Oslobådens færgeterminal, med udsigt til by, himmel og hav, er ideel for DFDS og styrker rederiets maritime identitet. Stuetagen indeholder en café med tilhørende udeområde, der er åben for besøgende udefra. Omkring cafeen, i bygningens front ud mod havet, er domicilets facade åben og transparent, hvilket skaber en imødekommende og inviterende stemning.

Inspiration fra DFDS’ egen verden
DFDS’ maritime verden er inspirationskilde til både det arkitektoniske koncept for domicilet, placering på grunden og inddeling af husets funktioner. Det aflange hus er placeret langs kajen med udsigt til DFDS’ egen færgeterminal, og knækkene i husets grundplan og facade skaber et bølget arkitektonisk udtryk med fart på, der giver bevægelse i bygningen. Tagterrasser i gavlen på husets to øverste etager giver en fantastisk udsigt over vandet.

Kontaktperson
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

Udvælgelse af løst inventar og grafik: RITA arch

"Med en lejer i denne kaliber med meget høje krav til miljørigtige kvalitetsmaterialer, indeklima og energibesparelser har vi sikret vores medlemmer gode, stabile afkast i en årrække"

- Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark

”Med en ambition om at være klimaneutral i 2050 var det afgørende for os, at vores nye byggeri matchede de højeste standarder inden for bæredygtighed. Det handler om miljørigtige kvalitetsmaterialer, indeklima og energiforbrug. På taget har vi for eksempel fået installeret solceller, og hele byggeriet er DGNB Guld certificeret”

- Henrik Svane, Head of Facility Management i DFDS

"Det har været en fornøjelse sammen med DFDS at sætte og ikke mindst indfri så høje bæredygtighedsmål. Vi trukket på vores ekspertise og store erfaring fra andre projekter, så der i dag står et helt unikt hovedsæde, der tilbyder noget af det bedste inden for bæredygtige løsninger, indeklima og sociale hensyn,” siger Søren Mølbak, CEO og partner i PLH Arkitekter"

- Søren Mølbak, ledende arkitekt på projektet, CEO og partner i PLH Arkitekter

Et aktivitetsbaseret arbejdsmiljø
Kontoretagerne er placeret på de midterste etager 3-5. Tanken om afdelinger er opløst, og DFDS har valgt en indretning med free seating, hvor 560 arbejdspladser dækker skrivebordsbehov til i alt 700 medarbejdere. Kontorarealerne er indrettet ud fra et aktivitetsbaseret workplace design, der understøtter forskellige arbejds- og samarbejdsformer på tværs af organisationen og giver personlig frihed til at vælge de omgivelser, der passer den enkelte bedst.

For at få mest muligt dagslys ind i bygningen er der placeret to dobbelthøje atrier ud mod facaden på vandsiden i hver sin ende af bygningen. De to atrier, som løber på tværs af kontordækkene, åbner huset op og skaber interaktion mellem afdelingerne. Atrierne fremmer videndeling, en åben interaktionskultur og understøtter DFDS’ samarbejdskultur: The DFDS Way. Da atrierne giver et godt flow gennem bygningen bliver det lettere at mødes naturligt på tværs af organisationen. Transparensen, som atrierne skaber, understøtter samtidig en visuel og mental sammenhæng medarbejderne imellem.

Husets smalle byggefelt medfører en aflang bygning, hvor arbejdspladserne er placeret så uforstyrret og lyst som muligt langs vinduerne i periferien af bygningen. Den aflange grundplan brydes med nogle knæk, som skaber variation og oplevelser – og hele tiden giver nye kig og nye vinkler for medarbejdere og besøgende.

Udvælgelse af løst inventar og grafik: RITA arch

Udvælgelse af løst inventar og grafik: RITA arch

Fleksibel og åben arkitektur designet til at imødekomme fremtiden
Husets udadvendte, offentlige funktioner som fx møderum, auditorium, kantine og tagterrasser er placeret på de øverste etager. På den måde kommer gæster i huset direkte op, hvor de kan nyde den flotte udsigt. På 6. etage findes kantinen, der efter arbejdstid kan bruges til at afholde diverse arrangementer. I forlængelse af kantinen ligger et dobbelthøjt auditorium. Det kan bruges til foredrag, produktlanceringer, medarbejderudviklings-arrangementer og lignende. Da DFDS har stort fokus på medarbejdernes helbred og et ønske om at styrke både deres krop og sjæl, er auditoriet indrettet som et multirum, der kan forvandles til motionsområde. Arealet kan fx omdannes til to badmintonbaner, en yoga sal eller et meditationsområde. Der er også fitnessrum for medarbejderne i kælderen.

Udvælgelse af løst inventar og grafik: RITA arch

Hele det nye hovedsæde er fleksibelt indrettet, og bygningen kan deles op i to eller flere lejemål. Hvis DFDS i fremtiden ønsker at udvide deres hovedsæde, er der mulighed for at åbne op til en fremtidig bygning mod vest i forlængelsen af det nye hovedsæde.

Bygningen har solceller og grønt sedum på taget, og hele byggeriet certificeres DGNB Guld og med lavenergiklasse BR18.

Udvælgelse af løst inventar og grafik: RITA arch

Udvælgelse af løst inventar og grafik: RITA arch