Lietuvos Draudimas, hovedsæde, Vilnius

Nyt hovedsæde og boligkomplekser med grøn gårdhave i centrum af Vilnius.

Kategorier

  • Boliger
  • Erhverv

Sted

Vilnius, Litauen

År

2018 – 2023

Status

I gang

Størrelse

5.600 m²

Kunde(r)

AB Lietuvos Draudimas

Hold

PLH Arkitekter i samarbejde med UAB Archinova Litauen

I starten af 2018 vandt PLH Arkitekter 1. præmien i en indbudt arkitektkonkurrence om nyt hovedsæde og boligkomplekser i Vilnius, Litauen. Byggeriet er realiseret i samarbejdet bygherren AB Lietuvos Draudimas, arkitektfirmaet UAB Archinova og PLH Arkitekter.Grunden ligger op mod den bevaringsværdige bydel J. Basanaviciaus Street i Vilnius - som siden 1994 har været på UNESCOs verdensarvsliste. Der er derfor taget højde for bygningernes indpasning i det traditionelle gadebillede, men samtidig får gaden et moderne udseende på grund af den skandinaviske byggestil. Til trods for bebyggelsestæthed har PLH Arkitekter skabt en grøn og rummelig gårdhave, som både de ansatte og beboerne kan benytte.

Succes i Litauen

PLH Arkitekters Succes i Litauen er bygget op over en årrække, og AB Lietuvos Draudimas er endnu et projekt, som PLH udfører i den litauiske hovedstad. Blandt de øvrige byggerier, som PLH har stået for i Vilnius, er bl.a. K29, signaturbyggeriet Green Hall, butikscenter Gedimino 9 og et blandet byggeri med hotel, kontor, butik og luksuslejligheder på Ciurlionio Street. PLH arbejder på en række nye projekter i Litauen og fortsætter med at få nye opgaver i Baltikum.

Kontakt:
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk

Moderne kontorbygning i klassisk formsprog

Lietuvos Draudimas’ nye 3600m2 hovedsæde kommer til at afslutte byrummet mod J. Basanaviciaus Street. Hovedsædets facader bidrager til en moderne bygning med klassiske træk. De vertikale linjer fra nabobygningens facader går igen i det nye byggeri, således at det nye hovedsæde passer ind i det traditionelle gadebillede i Vilnius.

De ansatte får et moderne arbejdsmiljø med dagslys fra store lysstyret vinduer, og kontorbygningen er fleksibel og har derfor flere indretningsmuligheder. Stueetagen har en åben indgang om til gårdhaven, der giver bygningen et let udtryk. De lyse sten komplimenterer gadens elegante beigefarvede, robuste mursten.

Gårdhaven

Den rummelige gårdhave binder kontorbygningen og boligkomplekserne sammen i et attraktivt grønt miljø. På grund af byggegrundens store niveauforskel på 8 meter forbinder en elegante trappe de forskellige niveauer, som skaber attraktive opholdssteder. De omkringliggende bygninger, i murede og naturstens facader, giver gårdhaven en hyggelig og imødekommende stemning.

Moderne lejligheder

De tre boligkomplekser på 2000 m2 har i alt 32 lejligheder i forskellige størrelser. Den skandinaviske enkelthed ses tydeligt i bygningernes moderne udseende. PLH Arkitekter sigtede efter at skabe et hyggeligt boligområde med naturlige farver og bæredygtige materiale, hvilket er et af Vilnius’ kendetegn.

Parkering

Den nye parkeringskælder har plads til 187 biler og består af tre niveauer, som alle kan tilgås fra bygningerne.

I løbet af en årrække har vi skabt gode relationer i Litauen, som har resulteret i en masse spændende opgaver. AB Lietuvos Draudimas ville gerne have et moderne, bæredygtige hovedsæde som passede ind i den historiske gade J. Basanaviciaus Street tæt på den UNESCO fredede bydel. Det har været vigtigt for os, at bygningerne fremstår i et modernistisk formsprog i balance med de omkringliggende historiske bygninger.

— Steen Enrico Andersen, Partner hos PLH Arkitekter.