PLH Arkitekter og Nordland Arkitekter vinder konkurrencen om nyt DLF-domicil med fokus på bæredygtighed

PLH Arkitekter har sammen med Nordland Arkitekter vundet arkitektkonkurrencen om at tegne et nyt, innovativt domicil til den globale frøkoncern DLF. Designet er båret af en vision om grønne løsninger og om at skabe den optimale ramme for medarbejdernes hverdag.

Konkurrencen om designet af et nyt, fremtidssikret domicil for DLF i Smørum i Egedal Kommune er afgjort, og valget er faldet på det bud, som PLH Arkitekter sammen med underrådgiver Nordland Arkitekter er kommet med.

Den nye bygning er skræddersyet til DLFs ønske om et bæredygtigt, socialt ansvarligt hus, hvor der er fokus på brugen af bæredygtige materialer samt at optimere og nedbringe energiforbruget. Samtidig vil medarbejderne opleve det nyeste inden for moderne arbejdspladsindretning med lyse, fleksible kontorområder og fitnesslokaler, loungeområder, stor kantine, topmoderne laboratorier, plantevækstrum m.m.

”Vi er utrolig glade for, at DLF har betroet os opgaven med at tegne deres kommende hovedsæde. DLF har høje ambitioner, når det kommer til bæredygtighed og medarbejdernes trivsel. Det er ambitioner, vi deler og har ekspertisen til at føre ud i livet. Det nye domicil bliver et lyst og imødekommende sted, der vil afspejle DLFs DNA og ønske om en moderne arbejdsplads. Den oplevelse vil man få fra det øjeblik, man træder ind i atriummet med direkte kig til faciliteterne til planteforskning og videre ud til den kuperede ådal,” siger Lars Toksvig, projektansvarlig partner i PLH Arkitekter.

Søren Halbye, Group CEO i DLF, udtaler:
”Vi har glædet os til at se arkitekternes bud på, hvordan DLFs nye domicil kan se ud, og vi synes, at forslaget fra arkitekterne hos PLH og Nordland rammer plet i forhold til vores værdier og ønsker om et innovativt design med fokus på brugervenlighed og bæredygtighed. Vi glæder os til samarbejdet, hvor vi sammen med PLH/Nordland og med input fra vores medarbejdere i fællesskab skal sætte rammerne for vores fremtidige arbejdsplads.”

Det nye domicil bliver centralt placeret på en naturskøn grund ved Kildedal Bakke i Egedal Kommune nær S-tog og motorvej. Dermed bliver det let at komme til og fra bygningen, som bliver arbejdsplads for cirka 100 ansatte.

For at udnytte grundens niveauforskelle og sikre en naturlig harmoni med landskabet og omgivelserne vil bygningens etager ligge forskudt, så de følger det kuperede terræn. I den videre proces undersøges det også, hvordan de grønne områder i dialog med lokalområdet kan udnyttes bedst muligt.

Et domicil bygget på DLFs værdier

I konkurrencen om at tegne det kommende domicil deltog fire forskellige tegnestuer. I dommerbegrundelsen lyder det blandt andet om valget af PLH Arkitekters forslag:

”Det er et bæredygtigt hus med et stærkt narrativ, som afspejler DLFs værdier. Arbejdet med terrænet, og hvorledes dette bliver til et bygget landskab, som præger bygningens indre stemning og udendørsarealer omkring bygningen, er på en gang enkel og overbevisende. Materialer, rummeligheder og dagslys er overbevisende både indvendigt og udvendigt. Overordnet er det et projekt, som indfrier DLFs ønsker særdeles godt.”

FAKTA:

DLFs kommende domicil:

 • Byggeriet af det nye domicil går efter planen i gang i 2023 og forventes færdigt i 2024
 • Det nye domicil bliver cirka 4.200 m² stort
 • Omkring 100 medarbejdere får deres daglige gang i bygningen
 • Rambøll er bygherrerådgiver og styrer entreprisen

PLH Arkitekter:

 • PLH Arkitekter er en af Danmarks største uafhængige tegnestuer med 130 ansatte
 • PLH er specialiseret i innovativ arkitektur og design særligt tilpasset brugernes behov
 • PLH Arkitekter har et af landets mest anerkendte ekspertteam inden for indretning og workplace design
 • PLH Arkitekter har designet hovedkvarterer for bl.a. DSV Transport, Aller, og DLG

Nordland Arkitekter:

 • Nordland Arkitekter er en ung, dansk tegnestue med seks ansatte
 • Nordland Arkitekter arbejder med at skabe bæredygtige, æstetiske og funktionelle løsninger, der samtænker bygning, bruger og landskab
 • Nordland arbejder med stedets eksisterende kvaliteter og skaber arkitektur rodfæstet i konteksten
 • Nordland Arkitekter har vundet flere konkurrencer nationalt og internationalt, bl.a. kontorer, skoler og parkeringshuse

DLF:

 • DLF er en global frøkoncern og verdensmarkedsleder inden for foder- og plænefrø med fuld værdikæde i Europa, Nordamerika, Sydamerika og Oceanien
 • DLF har mere end 2.200 ansatte i over 20 lande og en omsætning på 8,5 mia. kr.
 • DLF har i dag til huse i Roskilde