PLH Arkitekter tegner nyt hovedsæde til GF Forsikring

Lyst og imødekommende, grønt og med naturlige materialer, fleksibelt og fuldt fokuseret på bæredygtighed – det er nøgleordene for det nye hovedsæde, som netop er annonceret. PLH tegner bygningen og yder workplace design.

Det kommende hovedsæde får placering i Odense-bydelen Cortex Park. AP Pension opfører domicilet med Raundahl & Moesby som totalentreprenør, og det forventes at være indflytningsklart i 2026.

”Her er i særklasse tale om et hus, hvor dynamisk åbenhed, kvalitetsbevidste materialevalg og et ansvarligt fokus på bæredygtige løsninger går op i en højere enhed – det hele forenet af let og elegant arkitektur med klare, nordiske referencer. Her afspejles GF’s værdier, strategi og visuelle identitet, samtidig med at medarbejderne får inspirerende, stimulerende rammer at færdes i,” udtaler Lars Toksvig, partner i PLH Arkitekter.

Med sine 16.200 kvadratmeter bliver det et markant hus, men også et hvor man mærker en samhørighed og sammenhængskraft. I designet har det vægtet højt, at ansatte, kunder og gæster oplever et levende og inspirerende hovedsæde fuld af aktivitet.

Ligeledes lægger designet vægt på at give medarbejderne omgivelser, der fremmer trivsel, arbejdsglæde og giver masser af lys, luft og udsyn til den enkelte. Udover kontorområder, mødelokaler, stillerum og lounges vil hver etage indeholde to caféområder, hvor medarbejdere kan mødes uformelt med kollegaer, udføre touch down-arbejde, nyde en forfriskning eller blot tage et velfortjent hvil på en af etagens altaner.

Bæredygtighed har været et nøgleparameter i designet, bla. på områder som CO2 belastning, men også sociale hensyn. Det nye hovedsæde forventes at modtage en DGNB Guld-certificering.