DMJX-campus indviet med ord om åbenhed, relationer og godt samarbejde

Med Kongen som æresgæst blev Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles nye campus i Ørestad indviet 24. april. Bygningen skaber nye sociale og kreative rammer om DMJX’ kommunikations- og medieuddannelser i København, der tidligere holdt til i Emdrup.

Der blev sagt mange ord om den nye campus på dagen, hvor den officielt skulle indvies. Rektor Julie Sommerlund gjorde fire nedslag i sin observation af den nye bygning: At der er få rette vinkler, dets markante farver, at der er højt til loftet, og at huset åbner sig indad og udad.

”Den skarpe observatør har nok regnet ud, at det er fire kvaliteter, som også beskriver os, som arbejder og uddanner os i huset. Vi er skæve, farverige, nysgerrige og undersøgende. Her er højt til loftet,” udtalte hun i sin tale.

Kongen på tur i bygningens hjerte

Hjertet i bygningen er det store atrium, der med sin ikoniske grønne trappe, kaldet Green Line, forbinder skolen både fysisk og socialt. Og netop Green Line summede da også med aktivitet på dagen. Her ventede elever, ansatte og gæster spændt, inden Kong Frederik selv gik op ad trappen på sin rundvisning af bygningen.

På vejen fortalte Anette Grønbæk, projektleder fra PLH, om arkitekturen, heriblandt hvordan atriet bidrager til de studerendes relationer og tryghed.

”I atriet er der plads til fælles arbejde og sociale aktiviteter – til alt det uplanlagte og spontane, som kan skabe relationer på tværs af hold, årgange og linjer. Her kan man også hurtigt fornemme, om andre som opholder sig i huset, hvis man er her om aftenen og i weekenden. På den måde bliver huset mere trygt at opholde sig i," forklarede Anette Grønbæk, PLH Arkitekter, til Kongen.

Sløjfe på et vellykket samarbejde

Med ceremonien markeredes også slutningen på et forbilledligt og givende samarbejde mellem projektets partnere imellem og DMJX. Det vellykkede samarbejde blev da også bemærket af skolens bestyrelsesforperson, som indledte sin tale med positive ord om forløbet.

”Jeg blev forperson, da byggeriet var i gang, og når jeg fortalte det til folk, så de på mig med et meget nervøst blik – er det ikke sådan noget, der altid ender helt galt? Det gjorde det ikke, tværtimod, så tak til den foregående bestyrelsesformand og bestyrelse, til det tidligere og det nuværende rektorat, til vores samarbejdspartnere PLH Arkitekter, 5EByg, By og Havn og Københavns Kommune,” sagde hun.

De studerende og ansatte flyttede allerede ind i starten af 2024, og bygningen danner nu rammer om et kreativt læringsmiljø for omkring 800 medie- og kommunikationsstuderende samt undervisere, forskere og administrativt personale. Den vil desuden huse op mod 2000 kursister årligt.

Billede af bygningen: Emil Lund Pedersen

Billeder fra indvielsen: Christian Falck Wolff