Kanonbådsskurene, workplace design, København

Den kongelige danske Marines kanonbådsskure fra 1830 omdannet til kreative arbejdspladser

Kategorier

  • Erhverv
  • Workplace design

Sted

København, Danmark

År

2008

Status

Afsluttet

Størrelse

1.900 m²

Kunde(r)

Aberdeen Property Investors

Hold

Grontmij
Carl Bro

De fredede Kanonbådsskure på Holmen, som oprindeligt blev bygget af Den Kongelige Danske Marine i 1830 til opbevaring af de lange kanonbåde, er omdannet til stemningsfulde rammer for moderne virksomheder. Målet med den renovering, som PLH stod for i 1998-2000, var at bevare den unikke stemning og tilføje en nutidig standard med nøje udvalgte materialer og konstruktioner.

Gulvene skråner ned mod vandet med et fald på i alt 1 meter, og denne teateropbygning er med til at give rummene en speciel atmosfære med udsigt til vandet, lange ovenlys og synlige tømmerkonstruktioner. Projektet blev i 2001 præmieret af Københavns Kommune.

Kontakt:
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk

I 2006 nedbrændte Kanonbådsskur nr. 4 totalt og PLH rekonstruerede herefter bygningerne, der består af en gruppe på 5 smalle længer. Disse blev indrettet som domicil for firmaet Pernod Ricard Danmark og indeholder udover kontorer, møderum og kantine også laboratorier og et specialbygget testrum, som anvendes i forbindelse med udvikling af nye produkter. Fællesfaciliteterne kan omdannes til showroom i forbindelse med lancering af nye produkter, og da rummet har direkte adgang til kajkanten, har de besøgende mulighed for at ankomme i båd.

Projektet blev i 2001 præmieret af Københavns Kommune