DSV, hovedsæde, Hedehusene

En designstrategi, der forener den globale organisation – ‘One Company – One DSV’. Det nye hovedsæde er en kulturel base for DSV, der afspejler virksomhedens ’ways of working’.

Kategori

Erhverv

Sted

Hedehusene, Danmark

År

2012 – 2014

Status

Afsluttet

Størrelse

16.000 m² (kontor) 12.000 m² (terminal)

Kunde(r)

DSV

Hold

DS-Flexhal
GHB Landskabsarkitekter
MOE

Arbejdspladser

765

Kontorbygningen er placeret på grundens højeste punkt for at give de godt 765 arbejdspladser udsyn over området og den 12.000 m² store terminalbygning, der bruges til varemodtagelse og videredistribution. Beslutningen om at placere det globale hovedkontor og terminalen på samme sted, tæt på motorvejen, var bevidst og strategisk. På den måde bliver hovedsædets medarbejdere også dagligt mindet om kernen i DSV’s forretning.

En cool, rationel boks med rene hvide flader og lange vandrette linjer rummer de 16.000 m² kontorarealer. Kun enkelte elementer i facaden, de afrundede hjørner og et gigantisk DSV-logo, røber lidt om bygningens avancerede teknologi og bløde former, som alle brugere af huset vil opleve. Bilindustrien og DSV’s eget transportunivers har inspireret designkonceptet og referencen til fx bilens modstandsdygtige og raffinerede ydre omkring intelligent styrede klima- og komfortzoner, kan spores i det færdige byggeri. Husets indeklima er CTS-styret med automatisk justering af lysniveauer og ventilation samtidig med, at facaderne fungerer som en intelligent kontrolleret klima- og lysskærm, der indstiller sig efter de skiftende vejrforhold.

Byggeriet er optaget på Danske Arkitektvirksomheders eksempelsamling 'Arkitektur med merværdi' med følgende begrundelse:

"DSV's overflytning til nye rammer styrker den interne arbejdskultur og effektivitet. Medarbejderne er stoltere og mere motiverede end før, fællesskabet er styrket og trivslen større, og så er de begyndt at klæde sig bedre og tale pænere til hinanden. Antallet af medarbejdere der oplever, at DSV har en samlet stærk virksomhedsidentitet er steget fra 7% til 92%. Det viser en før- og efterevaluering foretaget af DSV."

Byggeriet blev tildelt den danske In-situ Beton pris 2015 for den innovative brug af beton.

Læs mere om domicilet for DSV i Berlingske Business.

Kontakt:
Søren Mølbak
sm@plh.dk
T: +45 2720 0591

- Læs mere om PLH Arkitekters udvidelse af DSV's hovedsæde
- Læs mere om PLH Arkitekters workplace design for DSV's hovedsæde
- Læs mere om PLH Arkitekters design af DSV's kontorbygning i Warszawa

”Bygningens design er vigtig for DSV, fordi det kombinerer funktionalitet, kvalitet og mest af alt, et sikkert og inspirerende arbejdsmiljø. Vi fastholder DSV-traditionen om at have både operative aktiviteter og vores globale hovedkvarter under samme tag”

- Jens Bjørn Andersen, CEO DSV A/S

"Det, vi er kommet ind i, er [...] helt oppe på topniveau af, hvad man ser inden for kontorbyggeri, og det har haft en voldsom positiv effekt på trivslen."

- Brian Winther Almind, Executive Vice President, Group Property, DSV

En brugerundersøgelse viser at den nye arbejdsplads skaber høj branding værdi - følelsen af “One company - one DSV” er steget til 92% (fra 7% før flytningen).

En brugerundersøgelse viser at medarbejdertilfredsheden med workplace design, arbejdsmiljø og motivationen er steget til 85% (fra 43% før flytningen).

”Nu klæder vi os endda bedre”
“Tonen imellem os er blevet pænere”
“Det er meget motiverende at være i så lyst og luftigt et kon­tor”
”Vi arbejder sammen på en bedre måde”
”At­mosfæren er mindre stressende – det er svært ikke at smile, det er lidt fedt!”

- Citater fra DSV-medarbejdere efter indflytningen i det nye domicil.