Boliger, Strandlodsvej, København

Renovering af eksisterende ejendom og nybyggeri bidrager til kvarterets stemning og mangfoldighed

Kategori

Boliger

Sted

København, Danmark

År

2015

Status

Afsluttet

Størrelse

5.000 m²

Kunde(r)

Rangstrup Development ApS

I et område under forandring på Strandlodsvej på Amager har PLH tegnet 35 boliger og to butikker, som bygger videre på kvarterets værkstedsprægede stemning og mangfoldighed. Rækkehusbebyggelsen indeholder både en renovering af en eksisterende ejendom og nybyggeri i 4 etager med lejligheder, der alle har egen gård eller taghave og varierer i størrelse fra ca. 120 m² til 160 m². Den ny bebyggelse indskriver sig i gadebilledets industrikarakter med referencer til den oprindelige arkitektur. Rækkehusenes markante tagformer er en moderne fortolkning af tidligere produktionsbygninger med de typiske skrå shedtage og facaderne har en lidt rå materialekarakter med galvaniserede stålplader som beklædning flere steder.

Ejendommen, August Olsens Eftf. på Strandlodsvej 20, bliver stående i sit oprindelige murværk, men renoveret og transformeret til nye moderne boliger. Mødet mellem nyt og gammelt, plus variationerne i både bygningsformer og materialer, giver en god fortælling til bydelen og synliggør byudviklingen med spor af tidernes forskellige kendetegn.
I kontrast til det mere rå udtryk udadtil, er alle indre gårdfacader, terrasser og værn beklædt med træ og espalierer, der giver gårdmiljøet varme og en mere menneskelig skala. Intentionen er, at gårdrummet inviterer beboerne udenfor og skaber liv og fællesskab omkring boligerne.

Kontakt:
Lars Toksvig
+ 45 2720 0595
lt@plh.dk