Housewarming hos Hovmand i Køge - huset skaber nye muligheder for virksomhedens fremtid

I går eftermiddags holdt Hovmand housewarming i en ny kombineret administrations- og produktionsbygning i Køge. Den nye bygning er tegnet af PLH, der har skabt et fleksibelt, transparent og åbent kontormiljø, som tilskynder samarbejde på tværs af organisationen. Søren Hovmand - indehaver af Hovmand A/S - udtrykte, at den nye bygning giver nye muligheder som en optimal ramme for virksomhedens vækst og fremtid. Også Karsten Vestergaard, bygherre og entreprenør på byggeriet, er meget tilfreds: ”PLH har formået at skabe en virkelig dejlig bygning, som er meget behagelig at være i … Jeg er overordentlig tilfreds med resultatet.”

Fra venstre: Søren Hovmand, Karsten Vestergaard og Søren Mølbak

Administration, produktion og produktudvikling
PLH har tegnet en bygning, der skal huse Hovmands administration, produktion og produktudvikling. Den nye bygning ligger på Sandvadsvej i Køge. Hovmand udvikler og leverer elektriske løftevogne af høj kvalitet til en række internationalt kendte produktionsvirksomheder indenfor fødevarer, medicin, service og fremstilling. Udover at huse det nuværende produktions- og udviklingsbehov, er Køge-byggeriet designet fleksibelt, så der kan blive plads til fremtidige udvidelser, både på medarbejder- og produktionssiden. Bygningen dækker et areal på 2.700 m2 og huser xx medarbejdere.

Arkitekturen understøtter Hovmands skandinaviske identitet
I sin arkitektur understøtter bygningen Hovmands skandinaviske identitet. Den rektangulære bygning er industriel i sit udtryk med flotte og enkle horisontale linjer. Bygningen har et futuristisk og teknologisk skarpt udtryk, der blødes op af runde hjørner. Facaden er bygget op af lakerede sølvmetal hulplader yderst og mørke sandwichelementer inderst.

”Jeg er meget, meget tilfreds med den bygning vi har skabt i samarbejde med PLH som arkitekt og Hovmand som lejer. PLH er altid utroligt dygtige til at indrette arbejdspladser. Hovmands medarbejdere flyttede ind for en måned siden, og de fortæller nu, at de slet ikke lyst til at tage hjem fra arbejde igen. Ved at udnytte ganske simple materialer fuldt ud har PLH formået at skabe en virkelig dejlig bygning, som er meget behagelig at være i. Det er ikke en hvilken som helst industribygning vi har skabt, og jeg er overordentlig tilfreds med resultatet. Også med samarbejdet - både med PLH og med Hovmand.”

- Karsten Vestergaard, entreprenør og bygherre

Tæt kontakt samler organisationen på tværs af funktioner
Når besøgende og medarbejdere træder ind ad hovedindgangen, mødes de af en reception, hall og en markant trappe med ovenlys, samt et stort vindue, der skaber visuel sammenhæng mellem kontor og produktionsafdeling. På venstre side af indgangen er der etableret mødelokaler og showroom til kunder, og på højre side ligger et dobbelthøjt, multifunktionelt rum. Til daglig skal rummet fungere som kantine, men uden for frokosttiden kan det også anvendes til kundeevents, medarbejderarrangementer og som uformelt møderum. Fra et af møderummene er der indkig til produktion og arbejdspladser på 1. sal – også her understøtter den visuelle kontakt åbenhed og sammenhæng og er med til at samle organisationen på tværs af funktioner.

Fra Sorø til Køge
Hovmand A/S har siden etableringen i 1972 haft til huse i Sorø men har valgt at flytte til Køge for at få yderligere plads og fleksible faciliteter, der kan understøtte de kommende års vækst. Samtidig skaber den nye placering nærhed til virksomhedens danske kunder samt mulighed for at understøtte stigende eksport med adgang til centrale trafikårer.