PLH Arkitekter vinder stort UNICEF-projekt i Nordhavn

PLH Arkitekter har vundet opgaven at designe Campus 4, UNICEFs kommende faciliteter i Nordhavn, i kontrakt med By & Havn. Projektteamet består af PLH som totalrådgiver i tæt samarbejde med NIRAS, SLETH og Frost Larsen. Campus 4 forventes at stå færdigt i 2027.

UNICEF Supply Division har siden 2010 drevet Verdenslager og administration(afbilledet) fra Oceanvej i Københavns Nordhavn. UNICEFs aktiviteter har nu gennemgået en så stor ekspansion, at behovet for nye, større faciliteter er opstået. Det nuværende centrallager udgør i forvejen det største humanitære lager i verden, og størstedelen af organisationens nødhjælp udsendes herfra.

Campus 4 skal nu sikre, at UNICEF også fremadrettet har de nødvendige faciliteter. Projektet inkluderer etableringen af et lavlager og to fuldautomatiske højlagre. Der laves også administrationsbygning, besøgscenter og konferencefaciliteter. Administrationsbygningen får et samlet etageareal på omkring 16.000 m2, mens det samlede lagerareal bliver ca. 48.000 m2.

Der har været stor interesse for projektet; PLH Arkitekters tilbud er således udvalgt fra et stærkt felt af forslag fra andre, prominente tegnestuer.

Projektet tilslutter sig rækken af PLH-designede bygninger i Nordhavn, som i forvejen tæller DFDS’ hovedsæde, kontorhuset på Marmormolen samt de kommende hovedsæder til Nykredit og AP Pension på Svanemølleholm.