Woods-kontorhus, København

PLH Arkitekter har tegnet et nyt, stort flerbrugerhus med fokus på arbejdsmiljø, social interaktion og bæredygtighed i København. Det seks etager høje kontorhus bliver en del af NREP’s Woods office-koncept, hvor virksomheder og enkeltpersoner kan leje unikke kontorer og kontorpladser. Samtidig kommer bygningen til at indgå som en aktiv spiller i lokalområdet ved at byde på både en offentlig cafe såvel som en Lidl-dagligvarebutik.

Kategori

Erhverv

Sted

København

År

2022 – 2025

Status

Under projektering

Størrelse

14.600 m² – inkl. 1.300 m² dagligvarebutik og 2.900 m² parkeringskælder

Kunde(r)

Grundejer: KPC – Kontorkoncept: NREP

Hold

Ingeniør: Afry
Landskab: Lassen Landskab

Arbejdspladser

950

Bæredygtighed

DGNB Guld

Den nye 14.600 m² store kontorbygning skal efter planen står færdig i 2025 på Teglholmen, midt i den københavnske bydel Sydhavnen. Flerbrugerhuset vil tilbyde op til 950 kontorpladser, som kan lejes af enkeltpersoner eller firmaer, der samtidig får adgang til fællesfaciliteter såsom kantine og møderum.

Da den nye bygning bliver arbejdsplads for lejere på tværs af firmaer og brancher, er der i designet lagt vægt på rammer, der fremmer socialt samvær og vidensdeling.

”Den nye kontorbygning bliver meget mere end blot et sted, hvor man kan sidde og arbejde. Der bliver tale om en campus med et fagligt og socialt fællesskab. På alle seks etager vil hubs med uformelle siddeområder, mødelokaler og kopi- og printfaciliter, være tilgængelige for samtlige lejere. Her kan man, ligesom i den fælles kantine og på den åbne tagterrasse, mødes på kryds og tværs og udveksle viden og erfaringer,” siger Claus Johannessen, senior projektleder hos PLH Arkitekter.

Kontakt:
Claus Johannessen
Senior projektleder, Arkitekt MAA
cj@plh.dk
T: +45 2720 0598

”Vi står med et utroligt spændende projekt, som er ved at blive ført ud i livet – takket være det gode samarbejde med PLH Arkitekter og vores andre samarbejdspartnere. Vi glæder os meget til et nyt og innovativt kontorhus, der er skræddersyet til vores koncept.”

- Jesper Kaas Nielsen, senior development manager, NREP

Det er KPC, der som ejer af grunden i fællesskab med NREP er blevet enige om at opføre bygningen, som sælges til NREP, når den efter planen står færdig i 2025.

”Vi er rigtig glade for endnu en gang at være del i et ambitiøst projekt, der er skabt i tæt samarbejde med blandt andre NREP og PLH Arkitekter ud fra et fælles ønsket om at skabe merværdi for både husets brugere og naboer.”

- Ole Teilmann, KPC.

Kontorhuset får et stilrent og urbant look, hvor rå betonelementer er med til at give et industrielt islæt. Der er i designet særligt arbejdet med at gøre stueetagen så imødekommende og tilgængelig som mulig, så der skabes en naturlig integration med lokalmiljøet. Derfor giver store glaspartier frit udsyn til bygningens reception og cafeen, som er åben for alle. Samtidig bliver huset fast destination for mange af området beboere, idet dagligvarekæden Lidl flytter ind med en ny, stor butik

For hele bygningen gælder det, at bæredygtige løsninger spiller en afgørende rolle i både design og funktion, hvor der blandt andet er fokus på at minimere energiforbruget og tilføre grøn energi fra solceller på taget. Derfor er det forventningen, at det færdige byggeri opnår bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.