Odense Isstadion

Isstadion i kontrastfyldt design og med kuldereflekterende dug, der gør det lettere at holde de permanente frostgrader på skøjtebanen.

Kategori

Kultur

Sted

Odense, Danmark

År

2003

Status

Afsluttet

Størrelse

7.000 m² + 521 m²

Kunde(r)

Odense Kommune

Hold

COWI A/S, Hedeselskabet, HME-ZITZ A/S

Skøjtehallen har plads til 3.000 tilskuere og er anlagt i tilknytning til den eksisterende hal i Odense Idrætspark. En ny ankomstfoyer i glas og stål danner bindeled mellem de to haller

Det er enkle former og store flader, der tegner hallen med en markant skrå profil, som stammer fra konstruktionens stålspær. Facaderne på den nye bygning er udført i lys beton, sorte stålplader og signalrøde ståldøre, som giver klare kontraster til hinanden. For at begrænse energiforbruget til køling af hallen og selve skøjtearenaen, er der udspændt en kuldereflekterende dug. Konstruktionen omkring isbanen er udført, så den har en termisk træghed, der gør det lettere at holde de permanente frostgrader i skøjtebanens underlag.

Kontakt:
Lars Toksvig
+ 45 2720 0595
lt@plh.dk

I 2003 tegnede PLH en VIP-bygning, som har plads til 400 stående eller 200 siddende gæster. Bygningen er designet som en fritliggende cirkulær form, der er forbundet til stadion med en glasgang.