Fællesskab i centrum
90 lejligheder i nærhed af station, kulturelle tilbud og dagligvarebutikker gør Kulturporten attraktiv at bo i. Lejlighederne har egen privat altan, og er for størstedelen gennemlyste. Med et hyggeligt, grønt gårdrum og et beboerlokale er rammerne desuden lagt for nye fællesskaber og aktiviteter i form af f.eks. fællesspisning.
For at skabe et behageligt ude/inde-rum for beboerne med altan mod Frederiksborgvej og Stavnsholtvej inddækkes disse med oplukkelige glaspartier. På den måde kan altanerne nydes året rundt.
Moderne arkitektur med respekt for historien
De arkitektoniske valg med facade med gavlmotiv, varierende tagformer og lyse sten – alle sammen elementer, der refererer til de modernistiske bygninger i området, med deres røde sadeltage, gule mursten og markante gavle, der vender ud mod byen. Den føjer sig i sin skala også til den snart 100 år gamle skole, som den bliver nabo til. Dermed udstråler Kulturporten både en moderne dynamik og livlighed, samtidig med at den indpasser sig til og taler med den omkringliggende bygningsmasse.
Det mest i øjenfaldende element er den portåbning, som navnet Kulturporten hentyder til. Med placering i det sydvestlige hjørne, ud til Frederikssundsvej og Stavnholtsvej, fungerer porten som et synligt, indbydende hjørne, der åbner ind til det grønne gårdrum og Kulturtorvet bagved.
Portens grønlige glaserede tegl, der belyses om aftenen, fanger øjnene og skaber et lille univers, som man ledes ind i af brede trapper og videre igennem til kulturelle tilbud. Med de høje søjler fornemmer man en afgrænsning af rummet, uden at det fremstår aflukket. Dermed skabes der med simple, stilfulde greb et lille, indbydende byrum i selve bygningen.