Harboe Besøgscenter, Skælskør

Markant landmark med unik placering i havnemiljø styrker Harboe Bryggeriernes position

Kategori

Erhverv

Sted

Skælskør, Danmark

År

2014 – 2018

Status

Afsluttet

Størrelse

800 m² + 550 m² ombygning

Kunde(r)

Harboe Bryggerierne

Harboe besøgscenter er et markant landmark for Harboe Bryggerierne med en unik placering i Skælskør havnemiljø og udsigt til Skælskør Fjord. Her har Harboe samlet deres aktiviteter i en international platform, der er helt lokalt forankret i en bygning, der ‘tegner’ Harboe.

Besøgscentret samler reception, administration, kontorer, auditorium, produktion, udstilling og mødecenter i ét brand, som styrker Harboes position. Nye produkter er sat på display her, og hele Harboes serie af indenlandske og udenlandske drikke fungerer som visuelt storyboard - under det store samlende tag.

Besøgscentret er hovedsageligt disponeret i 1 plan. En mindre del af bygningen, som indeholder servicefunktioner, er i 2 etager, hvor den øverste del udnyttes til teknik. I alt er der tale om 800 m2 nybyggeri, mens 550 m2 eksisterende lokaler ombygges.

Harboe Besøgscenter fik i september 2018 Slagelse Kommunes Bygningspræmiering - bl.a. med begrundelsen at Besøgscentrets arkitektur "på fornem vis fortolker og styrker karakteren af det eksisterende bygningsanlæg" og "tilbyder smukke og inspirerende møderum og mødesteder på kanten mellem byen og vandet."

Læs artiklen "Harboe-Center får pris"

Læs artikel om præmieringen af Harboe Besøgscenter

Kontakt:
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

Det er en bygning, der taler med sine omgivelser - er født ud af stedet med det spektakulære udsyn ud over fjorden. Samtidig kobler huset sig til Harboes eksisterende administrationsbygninger og fletter sig ind i det komplekse og tætte havnemiljø, som giver en stor del af karakteren på stedet.

De Kongelige Dragebåde er et omdrejningspunkt indenfor Harboes showroom og et naturligt indslag i fortællingen om Harboes brand som Kongelig Hofleverandør.

Besøgscentret skal være en dragende oplevelse som giver et indblik i Harboe Bryggeriets globale brand.

”Det nye besøgscenter til Harboe Bryggeri præmieres for en arkitektur, der på fornem vis fortolker og styrker karakteren af det eksisterende bygningsanlæg, og som tilbyder smukke og inspirerende møderum og mødesteder på kanten mellem byen og vandet.

Set fra vandsiden skaber bryggeriets administrations- og repræsentationslokaler en samlende ramme omkring det bagvedliggende store produktionsanlæg. Det nye besøgscenter kobler sig til Harboes eksisterende administrationsbygninger og rummer reception, kontorer, auditorium, udstilling og mødecenter under ét stort tag. Facaden mod vandet forener og fuldender industrianlæggets enkeltstående volumener og tilfører samtidig stedet en ny dynamik med sit eget spændstige udtryk - særligt med tagets bevægelse i stadigt større og højere anslag mod himlen og vandet. Et værdigt besøgssted ved vandet ikke alene for Harboes, men for hele byen.”

- Slagelse Kommunes Bedømmelseskomité

Foto: Rozbeh Zavari

Marketingsvæg
En del af Harboes meget brede sortiment af øl og læskedrikke er præsenteret i nicher af varierende størrelser i en panelvæg af egetræ.
Det er et velkendt fænomen, at genstande, der placeres i en niche, påkalder sig særlig opmærksomhed og fremtræder mere eksklusive end ved placering på en hylde. Da harboe markedsfører sig som kongelig hofleverandør, giver det god mening af præsentere Harboes produkter på en eksklusiv måde, og det kan en væg med oplyste nicher muliggøre.
Til hver eller udvalgte nicher forfattes en tekst som tilhører produktet. Derved bliver væggen et spil imellem nicher, tekstflader og egetræsflade.

Foto: Evan Hemmingsen