DLG hovedkontor, Fredericia

DLGs nye ikonisk hovedkontor samler en række funktioner under ét tag i deres nye regionale- og hovedkontor i Fredericia, tættere på kunderne og ejere i landbruget. Huset får en let genkendelig signatur, som vil kunne ses når trafikanter krydser Lillebæltsbroen.

Kategori

Erhverv

Sted

Fredericia

År

2018-2020

Status

Under opførelse

Størrelse

7.500 m²

Kunde(r)

AP Pension

Danmarks største grovvareselskab DLG omorganiserer sig og flytter hovedsædet fra Alexborg i København til Fredericia. Her har PLH Arkitekter tegnet et nyt domicil til 300 medarbejdere smukt indplaceret i de flotte omgivelser. Huset på 7.500 m² ligger på en naturskøn grund med udsigt til Lillebælt. Allerede fra Lillebæltsbroen vil trafikanter mod Fredericia se det karakteristiske byggeri, der deler sig i tre fløje. De tre teglstens-længer strækker sig ud i landskabet og bryder det store bygningsvolumen ned. Ved ankomsten ved hovedindgangen mødes besøgende af et stort, åbent glasparti, der signalerer en moderne og transparent virksomhed. Facaderne har et enkelt, moderne udtryk med lyse materialer og rolige horisontale linjer dannet af brystninger og lange vinduesbånd, der samler formen i en helhed. Bygningens høje gavle giver en enkel og genkendelig signatur, mens de bløde, svungne former taler med landskabet og tilfører det klassiske formsprog et moderne tvist. Grønt sedumtag, solide mursten og en imødekommende fremtoning signalerer en moderne og menneskelig virksomhed i balance med naturen.

Kontaktperson
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

Oplevelsessti
Byggeriet er naturligt integreret i det omkringliggende landskab ved Lillebælt med marker, skov, store grønne arealer, smukke træer og svungne stier og veje. Bygningen følger terrænfaldet og er placeret højt på grunden for bedst mulig udsyn. Ved bygningens østlige side er planen at anlægge en rekreativ oplevelsessti, der går ned til Lillebælt. Stisystemet udføres i grus og slynger sig rundt i landskabet og tilbage til udgangspunktet. Langs stien er der mulighed for at anlægge en landskabelig have med varieret beplantning med danske træsorter og frugttræer, og et drivhus til udemøder giver området en poetisk tone. I tilknytning kan også skabes en ‘fitness sti’, der leder ud til et ‘skov fitness’ område, hvor det er muligt for medarbejderne at styrke- og koordinationstræne. Stien ender ved Lillebælt, hvor en badebro inviterer til svømning, havkajak og vinterbadning.

”PLH Arkitekter er kommet med et spændende projekt, der er inspireret af vores historie og baggrund i landbruget, og som også signalerer et moderne selskab, der vil være her mange år endnu. Samtidig kom PLH Arkitekter med den løsning, som vi mente bedst udnyttede den fantastiske placering i nærheden af Lillebælt, så vi ser virkelig frem til at vores nye, flotte regional- og hovedkontor står klar i 2020.”

- Lars Sørensen, CFO i DLG-koncernen.

”Vi har tegnet et hovedkontor, der understøtter DLG’s identitet som en troværdig, ambitiøs og imødekommende landbrugsvirksomhed i balance med naturen. Det er en rigtig spændende kunde med en lang historie bag sig, og vi synes at projektet underbygger og forstærker DLG’s værdier og allerbedste kvaliteter. Vi glæder os meget til at komme i gang med projektet.”

- direktør og partner, Søren Mølbak.

Dagslys og udsigt til alle
De smalle bygningskroppe skaber optimale dagslysforhold og udsigt for alle arbejdspladser. Fra stueetagen er der flere steder udgang til udendørsarealer og terrasser placeret i relation til mødecenter og kantine. Centralt i huset skaber et atrium sammenhæng mellem alle etager – fra stueetagen til kvist – og understøtter oplevelsen af én samlet virksomhed. Atriet er det naturlig midtpunkt for flow og aktiviteter og knytter på etagerne an til sociale funktioner som caféer, breakspaces og andre uformelle mødesteder. Dermed skabes en fleksibel ramme for effektive og innovative arbejdsprocesser ved at tilskynde til interaktion, vidensdeling og samarbejde på tværs af etager og afdelinger.

Arkitektur og omgivelser underbygger DLG’s identitet
DLG’s nye hus er designet og udtænkt med udgangspunkt i virksomhedens identitet og ønsket om at samles i én organisation, én organisme. Hus og omgivelser udtrykker og danner basis for en dynamisk og nytænkende virksomhed, der støtter en ren fødevareproduktion. Samtidig udtrykker arkitekturen åbenhed og imødekommenhed, mens indretningen fremmer samarbejde og gode arbejdsforhold. Formsprog og valg af solide materialer signalerer gedigen troværdighed og udtrykker DLG’s lange historie og forankring i landbrugssektoren.

Byggeriet går i gang i efteråret 2018 og DLG regner med at flytte ind i huset i løbet af 2020.