Boliger, Svendborg Havn

Ny boligbebyggelse bevarer stemningen af havnemiljø og kystsikrer havnen

Kategorier

  • Urban
  • Boliger

Sted

Svendborg, Danmark

År

2015

Status

Udviklingsprojekt

Størrelse

7.500 m²

Kunde(r)

Kullinggade 29 ApS

På et af de mest attraktive steder i Svendborg Havn, har PLH tegnet forslag til en ny boligbebyggelse. Tanken med bebyggelsen er samtidig at åbne det værdifulde havneområde op og gøre det mere tilgængeligt for alle. Derfor er husene anlagt med lange stræk og kig gennem bebyggelsen, så vandet og havnen bliver mere synligt for flere og sætter en stemning af havnemiljø. Der er også lagt vægt på at kystsikre havnen.
Ved respektfuld ombygning af de gamle pakhuse til ny anvendelse inden for erhverv og boliger, og ved at lægge de nye længehuse i samme rytme som de gamle tømmerskur, der fjernes, kan vi bevare områdets karakter. Længehusene har en meget klar profil og er ‘skåret til kant’ for at fremhæve bebyggelsens signatur.
I stedet for at etablere et dige som kystsikring har vi valgt at hæve den nye bebyggelse til en kote på 3,5 meter. Dermed kan man på den sydlige del af grunden anlægge parkeringskælder under de nye bygninger og nøjes med at opfylde mellem dem og mod havnen. Samtidig bevarer vi jorden fra den delvis udgravede p-kælder mod Kullinggade på grunden.

Kontakt:
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk