Rejsegilde for nyt hovedkontor til DLG i Fredericia

I dag var der rejsegilde for et 7.500 m2 hovedsæde til DLG i Fredericia. Sidste år vandt PLH Arkitekter konkurrencen om at tegne det nye hoved- og regionskontor, som skal samle en række af DLG’s funktioner under ét tag. Byggeriet vil stå færdigt i sommeren 2020, hvor 300 medarbejdere skal flytte ind på i et ikonisk kontorbyggeri i naturskønne omgivelser.

Byggeriet tager form
PLH var med til rejsegilde for et nyt hoved- og regionskontor til Danmarks største grovvareselskab DLG. Det nye hovedsæde kommer til at ligge naturskønt med udsigt til Lillebæltsbroen i Fredericia – tæt på kunder og ejere i landbruget. Jonas Olesen, salgsdirektør hos totalentreprenøren NRE, bød alle velkommen og glædede sig over, at byggeriet er ved at tage form. Han fortsatte med at takke bygherren AP Pension, DLG, hele rådgiverteamet - herunder PLH Arkitekter for at have skabt et flot hus. Jonas Olesen takkede også de dygtige og arbejdssomme håndværkere på pladsen for et flot og gennemført projekt, som alle kan være stolte af.

Jonas Olesen, salgsdirektør i NRE, byder velkommen.

”Et meget, meget flot projekt”
Dernæst talte Peter Olsson adm. direktør i AP Pension, der er bygherre på byggeriet. Han glædede sig over at stå her i dag foran et fantastisk byggeri og fortsatte med at takke håndværkere, entreprenøren NRE og Fredericia kommune. PLH fik også rosende ord for ”et meget, meget flot projekt”. Da rejsegildet er håndværkernes fest, takkede Peter Olsson især for, at de havde taget udfordringen på sig med at realisere de fine intentioner på skitserne. ”Det her bliver endnu flottere, end jeg overhovedet havde forestillet mig. Kør løs i samme fine stil,” sagde han. Peter Olsson sluttede sin tale med at ønske alle en god arbejdslyst og udbringe et trefoldigt hurra for byggeriet.

”Den flotte bygning passer perfekt til DLG’s fremtid”
Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG, var den tredje taler, og han glædede sig over, at byggeprocessen kører snorlige efter planen. Koncernchefen beskrev dét at samle DLG’s hovedkontor i Fredericia, som det største forandringsprojekt i DLG’s historie: ”Det er det DLG, der i år kan fejre 50 års jubilæum, som nu er på vej ind i en ny æra med udgangspunkt i Fredericia. Et DLG der ønsker at gå forrest. Et DLG, der er drevet af altid at skabe værdi for vores kunder og vores ejere. Et DLG, hvor vi altid skal være parate til at omstille os for at gribe fremtidens muligheder. Og vi er allerede godt på vej.” Koncernchefen takkede alle parter i projektet. PLH fik også en stor tak: ”Tak for visionerne og for denne flotte bygning. Den passer perfekt til DLG’s fremtid.”

”Det er tæt på kunst”
Sidste taler var Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard, der glædede sig over, at en af Danmarks hæderkronede virksomheder har valgt at slå sig ned i Fredericia. Han takkede entreprenøren og håndværkerne for det utroligt flotte byggeri, som er det første man ser, når man kommer over broen. Om byggeriet sagde han: ”Det er tæt på kunst, og vi glæder os meget til at se bygningen skyde op og blive færdig.” Derudover takkede borgmesteren AP Pension og DLG, og han afsluttede sin tale med at opfordre til, at deltagerne klappede af håndværkerne.

”Det er det DLG, der i år kan fejre 50 års jubilæum, som nu er på vej ind i en ny æra med udgangspunkt i Fredericia. Et DLG der ønsker at gå forrest. Et DLG, der er drevet af altid at skabe værdi for vores kunder og vores ejere. Et DLG, hvor vi altid skal være parate til at omstille os for at gribe fremtidens muligheder. Og vi er allerede godt på vej […]
Også stor tak til PLH, vores arkitekt. Tak for visionerne og for denne flotte bygning. Den passer perfekt til DLG’s fremtid.”

- Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG

Byggeriet tager form.

Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG, nyder udsigten fra sit fremtidige kontor.

Her ses den naturskønne placering og det flotte udsyn til Lillebæltsbroen.

Arkitekturen afspejler DLG’s forankring i landbrugssektoren
PLH vandt sidste år konkurrencen om at tegne det nye hovedkontor, der skal samle DLG’s medarbejdere i Fredericia. DLG omorganiserer sig og flytter hovedsædet fra Alexborg i København til Fredericia – tættere på kunder og ejere i landbruget. Det nye hovedkontor ligger naturskønt i grønne omgivelser med udsigt til Lillebælt. Arkitekturen vil afspejle DLG’s lange historie og forankring i landbrugssektoren – bl.a. ved at være inspireret af et klassisk, dansk længehus med sadeltag. Det nye hovedkontor får samtidig en let genkendelig signatur med grønt tag og tre længer, der slynger sig elegant ud i landskabet - og på den måde refererer til DLG’s globale udvikling.

Læs mere om DLG’s nye hovedkontor.