PLH Arkitekter udnævner Head of Baltics

Lina Bareikytė-Dumčiuvienė er blevet udnævnt som PLH Arkitekters Head of Baltics. Hun vil styrke tegnestuens allerede stærke baltiske tilstedeværelse og udbrede den nordiske tilgang til arkitektur, arbejdspladsdesign og multifunktionelle rum til endnu flere kunder i regionen.

"Jeg ser frem til at styrke vores tilstedeværelse i Baltikum og bygge videre på de mange gode relationer, vi er lykkedes med at opbygge blandt kunder og samarbejdspartnere. PLH Arkitekter har en lang, stolt historie i regionen som en af de første udenlandske tegnestuer, der kom ind på markedet med markante byggerier som Green Hall i Vilnius. I dag er vores liste over færdige projekter lang, mens flere er ved at blive opført – og jeg kan ikke vente med at udvikle nye idéer sammen med vores baltiske partnere og hjælpe dem med at bringe deres visioner til live," siger Lina Bareikytė-Dumčiuvienė.

PLH Arkitekter er veletableret i både Letland og Litauen og har også meget at tilbyde estiske kunder, fortæller Lina Bareikytė-Dumčiuvienė og peger på muligheden for at oprette et satellitkontor i regionen. En vigtig del af væksten her vil være at skabe opmærksomhed om tegnestuens unikke tilgang til arkitektur:

"I Danmark såvel som internationalt er PLH kendt for vores måde at designe bygninger, der tager udgangspunkt i mennesket, og hvor individets sundhed, trivsel og glæde er i centrum. Det er en meget skandinavisk tilgang til arkitektur, som jeg oplever stor efterspørgsel på overalt på det baltiske marked."

Lina, som er født i Litauen og nu bosat i Danmark, ser et klart potentiale i at udforske de mange ligheder mellem baltisk og skandinavisk mentalitet, æstetik og livsstil.

"Mange ejendomsudviklere bliver begejstrede, når de ser, hvilke fantastiske ting vi kan opnå ved at kombinere baltisk og skandinavisk tænkning. Jeg vil gerne hjælpe endnu flere kunder med at tilføre et nordiske præg til deres projekter og vise dem, hvordan vi kan skabe åbne, lyse og imødekommende bygninger, der giver tilbage til samfundet – for eksempel ved at have transparente facader i stueetagen, multifunktionelle rum, der kan bruges uden for kontortid, og levende udendørsområder, der bidrager til øget livskvalitet inde såvel som ude. Her har PLH Arkitekter et unikt perspektiv, som jeg glæder mig til at få muligheden for at dele med vores samarbejdspartnere."

Oversigt over PLH Arkitekters baltiske projekter:

Biografi: Lina Bareikytė-Dumčiuvienė

Lina Bareikytė-Dumčiuvienė er født og opvokset i Litauen. Hun har en bachelorgrad fra Vilnius Gediminas Technical University og en kandidatgrad i arkitektur, design og bevaring fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Inden hun i 2015 begyndte hos PLH Arkitekter, arbejdede hun for en række andre anerkendte arkitektfirmaer.