PLH Arkitekter tegner flagship store til Illums Bolighus i Lyngby Storcenter

Når Illums Bolighus næste år slår dørene op i Lyngby Storcenter, bliver det i PLH-tegnede rammer. Med ombygningen til den tre etager store butik, som bliver møbelhusets andenstørste, understøtter PLH Arkitekter Lyngby Storcenters mål om at kunne tilbyde endnu flere oplevelser.

En stor nyhed er på vej til Lyngby Storcenter – fra næste år kan besøgende og kunder også lægge vejen forbi ikoniske Illums Bolighus, der i næsten 100 år har præsenteret det ypperste inden for boligindretning. PLH Arkitekter står bag den store ombygning til bolighuset, der skal gøre centret til en attraktiv destination for møbel- og designinteresserede.

”Vi er rigtig stolte af at bidrage til den fortsatte udvikling af Lyngby Storcenter med et så definerende projekt, som Illums Bolighus er. Placeringen ved Lille Torv er en af centrets mest centrale, og derfor har vi også haft fokus at skabe en naturlig sammenhæng med resten af centret. På den måde er vi med til at skabe endnu flere og bedre oplevelser for de besøgende samtidig med, at Illums Bolighus får en af sine mest imponerende forretninger,” siger Søren Mølbak, CEO og partner i PLH Arkitekter.

Med 4.500 kvadratmeter kombineret butik og udstilling fordelt på tre etager bliver det nye Illums Bolighus landets andenstørste – kun overgået af butikken på Amagertorv i København.

Ombygningen omfatter også en ny, mere åben facade til storcentret, ligesom en ny rulletrappe fra parkeringskælderen direkte til butikken vil lette adgangsforholdene. Efter planen åbner den nye flagship store i april 2023.

Det er langt fra første gang, at PLH Arkitekter giver storcentre nyt liv, omgivelser og oplevelser. Efter en stor totalombygning kunne Amager Centret i 2020 officielt slå dørene op. Her havde PLH Arkitekter forvandlet den før tillukkede bygning til et åbent og moderne center med blandt andet en grøn gårdhave, større lysindfald, samt intime og hyggelige områder for caféliv og lokale mødesteder for bydelens beboere.

Læs mere om forvandlingen af Amagercentret her

Kontakt:
Søren Mølbak
CEO og Partner, Arkitekt MAA
sm@plh.dk
T: +45 2720 0591