MAN Energi Solutions får nyt stort hovedsæde med hjælp fra PLH Arkitekter

MAN Energy Solutions, som er en af verdens førende virksomheder inden for udvikling af teknologi til den maritime industri, får et hovedsæde på hele 56.000 kvadratmeter. Med stor ekspertise inden for moderne arbejdspladser samt produktions- og udviklingsfaciliteter, er PLH Arkitekter med som underrådgiver for bygherre.

Fra 2026 begynder MAN Energy Solutions at flytte fra Teglholmen i København til Trekroner ved Roskilde, hvor det nye hovedsæde med tilhørende produktionsanlæg, varelager og motortestfaciliter skyder op.

NIRAS er hovedbygherrerådgiver på projektet i samarbejde med Opland Landskab og PLH Arkitekter som underbygherrerådgivere.

”Der er tale om et stort og ambitiøst projekt, hvor vi er meget glade for, at vi kan bidrage med vores store viden om programmering og udvikling af denne type projekter, således at MAN Energy Solutions kommer til at få en topmoderne campus, der kan samle og udvikle medarbejdere, viden og produktion,” siger Claus Johannessen, seniorprojektleder hos PLH Arkitekter.

MAN Energy Solutions’ nye hovedsæde kommer til at ligge i et område, der i dag leverer grus til byggeindustrien. I forbindelse med opførslen af de nye faciliteter vil der samtidig blive bidraget til en regenerativ omstilling af natur og landskab samt skabt regenerative aktiviteter til glæde for lokalområdet og de ca. 1.500 medarbejdere.

Efter planen vil første etape af det nye hovedsæde være indflytningsklart i slutningen af 2026, mens hele projektet forventes at være færdigt i begyndelsen af 2029.

Illustration og masterplan: Cityförster