DFDS’ hovedsæde nomineret til prisen som "Årets Kontorbyggeri 2023"

DFDS’ nyopførte hovedsæde er blandt de nominerede til prisen som "Årets Kontorbyggeri 2023". PLH Arkitekter har tegnet den unikke bygning, som udtrykker rederiets maritime historie, byder på et innovativt arbejdsmiljø og bæres af høje ambitioner om bæredygtighed.

I begyndelsen af 2022 fik DFSD ny hjemstavn i Københavns Nordhavn, da rederiets topmoderne hovedsæde slog dørene op for ansatte og besøgende. PLH Arkitekter har tegnet den unikke signaturbygning, som er skræddersyet til rederiets ønsker om at skabe fleksible og motiverende rammer for medarbejdernes arbejdsdag.

Nu er byggeriet blandt fem nominerede til Nohrcons pris som ”Årets Kontorbyggeri 2023”. I dommernes indstilling hedder det blandt andet:

”Arkitektonisk vidunder, byggemæssig genialitet, fantastisk at tegne og opbygge nyt domicil som er tænkt som et af deres egne skibe. Medarbejderne har de bedste forudsætninger for at trives hele vejen rundt. Et hus der i helt sjælden grad fortæller historien om det selskab, der er bag murene.”

- Stem og læs mere om de nominerede her

Identitetsskabende byggeri

Hovedsædet er designet med udgangspunkt i DFDS’ identitet og DNA. Den aflange bygning strækker sig langs kajen over for rederiets egen færgeterminal og med sine bølgende bevægelser og de store glaspartier skiller hovedsædet sig ud, men står samtidig i respektfuld samhørighed med de maritime omgivelser.

Indvendigt er bygningen inspireret af selskabets passagerfærger, så fællesområder som kantine, auditorium og mødelokaler ligger øverst ligesom på skibene. På den måde leder rejsen op gennem huset hele tiden til nye, spændende destinationer.

Fremtidens arbejdsplads

Med bygningen har PLH Arkitekter understøttet DFDS’ vision om et aktivitetsbaseret og omstillingsparat arbejdsmiljø. De låste rammer med faste pladser og afdelinger er fortid. I stedet er der bygget et dynamisk arbejdsmiljø op om free seating og forskelligt indrettede zoner, der kan til- og fravælges afhængig af arbejdsopgaverne.

Husets indtænkte fleksibilitet viser sig også i et dobbelthøjt auditorium, der på innovativ vis er skabt som et multirum. Det kan både benyttes til foredrag, events, medarbejderarrangementer m.m. samtidig med, at det kan forvandles til et motionsområde, der kan fungere som badmintonbane, yogasal eller lignende.

Fokus på bæredygtighed

Bæredygtighed – økonomisk, miljømæssig og social – har været en nøglefaktor gennem hele design- og byggeprocessen, hvilket har resulteret i DGNB Guld-certificering fra Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Blandt andet har den slanke betonkonstruktion og lette facade været med til at mindske CO2-belastningen, bygningens energiforbrug er minimeret – og så er for eksempel gulve og tæpper særligt udvalgt, så de kan blive genbrugt.

Endelig har sociale hensyn været afgørende, og overalt er der truffet valg, som kan sikre arbejdsglæde, trivsel og sundhed for medarbejderne. Arbejdspladserne er lyse og luftige, der findes fitnessrum i kælderen samt multirum i toppen, og fællesarealer giver mulighed for sociale arrangementer og sammenkomster. I stuen findes desuden en café, der bruges af de ansatte, og som samtidig kan åbnes for offentligheden.

Flere prisvindende byggerier

PLH Arkitekter er en af Danmarks største, uafhængige tegnestuer og har tegnet flere prisvindende bygninger.

Blandt har det nye hovedsæde for DLG, Europas største landbrugs- og energiselskab, i Fredericia vundet Nohrcons pris for "Årets Kontorbyggeri 2021".

Allerede nu har DFDS’s hovedsæde også opnået stor anerkendelse. Det internationale arkitekturmedie Archello har kåret bygningen til "Best of 2022", mens ArchDaily netop har nomineret byggeriet til prisen som "Building of the Year 2023" i kategorien for kontorbyggerier.

- Læs mere om DFDS' nye hovedsæde her