Maersk Lighthouse

Flexible and functional innovation centre supporting the day-to-day operations as well as Maersk’s strategy

Categories

  • Interior design
  • Corporate

Location

Copenhagen

Year

2018

Status

Completed

Size

495 m²

Client(s)

A. P. Møller-Maersk

PLH has designed an innovation centre, located in A. P. Møller-Maersk’s head office in Copenhagen. For PLH the task included concept development, design and implementation of a new environment for innovation.

The space supports the identity and strategy of Maersk by establishing an inspiring and dynamic work environment with flexible and agile methods of working. An environment, which through development and creativity facilitates the creation of new digital products. The different zones in the office layout inspire for innovation, contemplation, informal meetings, relaxation, and reading – or just for working in new surroundings. The zones include working hubs, flex spaces, telephone rooms, relaxation areas, quiet zones, lounges, cafés, and an interior garden. The innovation centre will also attract new talent by establishing an informal company culture and modern ways of working.

The Innovation Centre was developed when a department was relocated and a complete floor made available in the iconic headquarters at Esplanaden in Copenhagen. PLH Arkitekter was hired to analyse, reinterpret and redesign the existing spaces.

Contact
Paulette Christophersen
+45 2464 7133
psc@plh.dk

The spaces in Lighthouse are very flexible; among other things, it’s possible to use several of the walls for working. It is an inspiring and dynamic environment, which supports our stand-up-meetings and sprint planning sessions in a very good way.

- Anders Bisgaard, Business Change Lead, A.P. Møller-Maersk

Each room has its own expression and offers new and different ways of working – including new possibilities of strengthening development and the work within specific business areas.

- Bine Soelberg, Creative Director, Interiors, PLH Arkitekter