Olieselskabet Totals hovedkvarter på Amerika Plads

Moderne multi-user bygning skaber indbydende møde med domicilets urbane kontekst

Kategorier

  • Erhverv
  • Interiør design

Sted

Amerika Plads 29, København

År

2015 - 2017

Status

Opført

Størrelse

15.600 m²

Kunde(r)

Maersk, Jeudan

Hold

Landskab: Vesterholts eftf.aps - Ingeniør: MOE - Entreprenør: Aarsleff

Kontor-hub'en på Amerika Plads er designet til Mærsks Oil (siden marts 2018 overtaget af franske Total). Det er en multi-user bygning designet til at kunne rumme 800 medarbejdere - oprindeligt fra Mærsks (nu Totals) forskellige forretningsområder.

Op til overdragelsen fra Mærsk Oil til Total i marts 2018 har PLH også stået for en komplet rebranding af bygning og interiør med Total’s skiltning og grafik.

Læs mere om projektet i Wallpaper: Scandi style: a Copenhagen office is a timber-clad triumph

Læs Politikens anmeldelse: Her skal man altid holde hånden på gelænderet

Læs artikel i Berlingske Business om projektet på Amerika Plads samt domicilet for DSV i Hedehusene: God arkitektur understøtter medarbejdernes trivsel - Kunsten at skabe et domicil

Læs mere om domicilet i The New York Time: Oil Company Headquarters Make a Powerful Statement


Kontaktperson

Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

På kanten af havnen og byen - med udsigt både til Nordhavnens krydstogtskibe, togskinner og Marmorkirkens kuppel, der poserer over byens tage - har PLH designet et moderne kontormiljø til Mærsk Oil (nu Total).

Bygningen markerer sin tilstedeværelse med et slående buet hjørne mod den travle Kalkbrænderihavnsgade - og ligeledes mod det indre, bagvedliggende torv. Således skabes et indbydende møde med domicilets urbane kontekst, hvor bolig-, kontor- , detail- og restaurant aktiviteter blandes sammen.

Med sine gennemgående vertikale linjer er der udsyn til horisonten hele vejen rundt. Kontorbygningen fuldender hjørnet på Amerika Plads, hvor PLH har skabt et arkitektonisk sprog, der harmonerer med det nye byrum på pladsen. Bygningen er målrettet organisationens og brugernes behov, og dens indbyggede fleksibilitet matcher en dynamisk og fremtidsorienteret organisation. Stueetagen, der er en semi- offentlig zone, interagerer med livet i rummet i midten. Atriumtrappen skaber et lodret flow mellem de 6 etager, og de åbne kontorlandskaber og -arealer skaber et vandret flow, hvor medarbejdere frit kan bevæge sig mellem de åbne og semi-åbne miljøer og mellem afdelinger og funktionsområder.

Huset fungerer som en rar og imødekommende ramme om en varieret arbejdsdag med mange forskellige funktioner og behov. Huset faciliteter samarbejde og videndeling med uformelle mødesteder, loungeområder, stillehjørner mm, der giver mulighed for at flytte sig, mødes og arbejde forskellige steder.

“This gleaming building is one of the anchors of the Amerika Square redevelopment in Copenhagen […]. PLH Achitects […] produced a sleek, curved building with a proudly Danish aesthetic. The interiors are swathed in ash wood panels and flooded with natural light to connect with nature but minimize acoustics, while the central atrium features palm trees and leather chairs more like a Scandinavian coffee shop than a corporate headquarters.”

- The New York Times

"Det her er et høj-moderne domicil, og bare det at være her gør mig helt 'star struck' fordi det er sådan et fantastisk sted."

- Kenneth Ohlendorff, CEO Jeudan Servicepartner A/S, indvielsen, 27 September 2017

"Arkitekturen er elegant, sømløs og underspillet, men med blik for kroppens krav i et stort åbent rum [...] Det er høj kvalitet"

- Karsten R. S. Ifversen, arkitekturredaktør og anmelder i Politiken

”Fra facadebåndene, der løber som skyggen på kaptajnskasketter over vinduerne på alle etager, til etageforkanter, der sømløst skiller sig ud fra og smyger sig ind i væggene igen i atriet, er der en stærk grad af enhed og samling i huset. […]

Midt i denne karakter af enhed er det lykkedes at skabe en stor rumlig variation, som den formiddag, jeg besøger huset, synes at blive udnyttet til fulde. I det store atrium er der lavet en lounge på gulvet, som er afskærmet af høje rygge på siddemøblerne, og på balkonerne rundtom er der nicher med køkkener og borde til uformelle møder og små tomandsborde, der med en fin skylampe over kommer til at minde om en hyggelig restaurant. At man kan nå den variation fra det store til det små i et og samme åbne rum, er imponerende og afspejler en solid styring af både de visuelle, rumlige og akustiske virkemidler.

[Huset er et] klassisk atriumhus, gedigent og gennemført [...] overalt med en væsentlig fornemmelse for den rumlige variation og betydningen af små kroge, der giver tryghed i det store rum. Det er høj kvalitet.”

- Karsten R. S. Ifversen, arkitekturredaktør og anmelder, Politiken