DSV's hovedkontor, Hedehusene – Workplace design

Med DSV’s hovedkontor i Hedehusene har PLH Arkitekter mere end tegnet en unik bygning. Fra receptionen i det store atrium og ud i hver en afkrog har PLH Arkitekter også stået for indretningen. Ud fra et koncept kendetegnet ved høj kvalitet, funktionalisme og skandinavisk enkelthed har DSV både fået opfyldt behovet for skræddersyede omgivelser og en ny samlende identitet.

Kategorier

  • Workplace design
  • Erhverv

Sted

Hedehusene

Status

Udført

Størrelse

26.000 m²

Kunde(r)

DSV

Arbejdspladser

1.180

PLH Arkitekter har med indretningen af DSV’s hovedkontor ud fra designstrategien ”One Company – One DSV” skabt omgivelser og en visuel identitet, der kendetegner og forener den globale organisation. Fokus har været på at skabe en moderne og fleksibel indretning, der understøtter vækst og DSV’s behov for korte beslutningsgange.

”Hovedkontoret er dagligt omdrejningspunkt for flere hundrede medarbejdere og besøgende fra hele verden. Derfor har vi lagt vægt på, at man, fra øjeblikket man kommer ind i det store atrium, mødes af den DNA, der binder DSV sammen. Det rolige, skandinaviske udtryk med et internationalt skær er kombineret med et fokus på rationalitet og effektivitet. De hurtige kommunikationsveje og den korte afstand mellem alt understøtter både DSV’s behov for handlekraft og skaber sammenhæng i den store bygning,” siger PLH-partner Paulette Christophersen.

Kontakt:

Paulette Christophersen
Partner, Interiør Designer MDIA MDD
psc@plh.dk
T: +45 2464 7133

- Læs mere om PLH Arkitekters design af DSV's hovedkontor
- Læs mere om PLH Arkitekters udvidelse af DSV's hovedkvarter
- Læs mere om PLH Arkitekters design af DSV's kontorbygning i Warszawa

Tegnet og indrettet til social og faglig sammenhængskraft

Fra øverst til nederst er hovedkontoret spækket med faciliteter, der gør bygningen til én af Danmarks mest enestående campusser. Selvom bygningen spreder sig over hele 26.000 m², er alle funktioner og faciliteter blot få meter væk.

De brede korridorer, gangbroer og den strategiske placering af alt fra de mange kontorer og mødeområder til undervisningsfaciliteter og tekøkkener er tegnet og designet ud fra DSV’s behov, så der skabes både social og faglig sammenhængskraft på tværs af bygningen. I en travl hverdag er det nemt at se og finde hinanden, og designet understøtter dermed åbenhed, behovet for hurtige beslutninger og vidensdeling. Fra tekøkkenerne fordelt på de forskellige etager er der desuden adgang til altaner med både frisk luft og udsigt over landskabet samt den store terminalbygning, der bruges til varemodtagelse og videredistribution.

Nederst i bygningen løfter et væld af faciliteter hovedkontoret til et niveau ud over det sædvanlige. Her er der mulighed for at se foredrag i de komfortable stole i konferencecentret, der er indhyllet i varm træbeklædning. De nærliggende undervisningslokaler er indrettet, så de kan tilpasses i størrelse. I pauserne kan ansatte og gæster gå direkte ud i den indre gårdhave, der med sine grønne siddeområder indbyder til ophold og socialt samvær.

Turen kan også gå videre til den lyse og åbne kantine, hvor forfriskninger kan nydes i flere forskellige spiseområder, der også kan bruges til forskellige uformelle møder, hvormed området bliver aktivt hele dagen. Kantinen ligger desuden i forlængelse af den indre gårdhave, så de ansatte og besøgende let kan veksle mellem at spise og mødes inde og ude. På de ydre terrasser op igennem huset kan stort og småt vendes i uformelle omgivelser. Og er der brug for dyb koncentration eller alenetid, er der indrettet et bibliotek, der med lune farver og bløde møbler fungerer som stilleområde. Når arbejdsdagen er slut, giver det store, topmoderne fitnesscenter mulighed for aktivt samvær med kollegerne.

Fokus på enkelthed og kvalitet

DSV’s hovedkontor er karakteriseret ved de enkle designlinjer og ikke mindst kvalitet. I designstrategien er der nemlig ikke gået på kompromis med materialer, der både i æstetik og funktion skaber optimale rammer om ansatte og besøgende. Der er tænkt over alle detaljer – som for eksempel lyddæmpende væg- og loftbeklædning, der giver en god akustik og ro.

Valget af farver afspejler DSV’s signaturfarver og understreger de forskellige områder og funktioner i bygningen. I atriummet er den ikoniske blå farve fra DSV’s logo med til at skabe en international business vibe. Rundt om i huset bruges grønne nuancer til at skabe forbindelse mellem inde og ude, mens der benyttes varme, ensartede og klare farver til at skabe indbydende miljøer i fællesområder, hvor social interaktion og videndeling er det essentielle.

Et hjem for DSV

Gennem såvel designet som indretningen af DSV’s hovedkontor har PLH Arkitekter bragt visionen om et fælles hjemsted for den verdensomspændende transportgigant til live. Med dette hus har PLH Arkitekter således skabt mere end en funktionel ramme til vækst, der bidrager til produktivitet, udvikling og socialt samvær. Der er skabt en identitet for DSV, som har gjort hovedkontoret i Hedehusene til et fast holdepunkt for en global virksomhed, der altid er på farten.