DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

I den nordlige del af Københavns Ørestad vil et nyt uddannelsesdomicil i 2024 efter planen stå klar til at modtage studerende, ansatte og besøgende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX).

Kategori

Læring

Sted

København

År

2024

Status

Under projektering

Størrelse

7.000 m²

Kunde(r)

DMJX, Danmarks Journalist Højskole

Hold

Arkitekt: PLH Arkitekter
Underrådgiver: Dall & Lindhardtsen
Totalentreprenører: 5E Byg
Ingeniør: Ingeniør´ne

Arbejdspladser

800 fuldtidsstuderende, 2.000 kursister og 70 medarbejdere

Bæredygtighed

Forventes at opnå bæredygtighedscertificeringerne DGNB Guld samt DGNB Hjerte

En bygning med hjerte

Det arkitektoniske koncept bag byggeriet er skabt med inspiration fra den moderne mediestrøm, som de studerende skal gebærde sig i. Her er åbenhed, forbundethed og omstillingsparathed nøgleord – og det er de også i det syv etager høje uddannelsesdomicil, hvor store glaspartier i facaden skaber transparens og inviterer verden indenfor; fleksibel indretning sikrer, at bygningen løbende kan tilpasses fremtidens skiftende behov, og det åbne atrium forbinder samtlige etager vertikalt og visuelt.

Atriet fungerer som bygningens hjerte. Et centralt torv med café, kantine, ’inspiratorium’ og mulighed for forskellige arrangementer så som foredrag, filmforevisninger, borgermøder og koncerter.

Op gennem det vældige, 29 meter høje rum roterer ”Green Line”, et grønt trappeforløb med plantekasser og nicher, der trækker Amager Fælleds natur ind i huset, spreder den ud på etagerne og lander øverst i en stor konferencesal med plads til 200 gæster og direkte udgang til tagterrassen, hvor besøgende kan nyde udsigten ud over fælled og by.

Kontaktperson
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

Bæredygtige løsninger

Overalt i DMJX er lagt vægt på bæredygtige løsninger, der mindsker CO2-aftrykket, nedbringer energiforbruget og øger trivslen. Således forventes det, at bygningen ikke blot opnår bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld men også DGNB Hjerte, som er en selvstændige udmærkelse for sundhed og komfort. Dette indebærer bl.a. et udvidet fokus på luftkvalitet, akustik, visuelt miljø og termisk indeklima.

”Dette er et lyst og levende hus, som giver de studerende de bedste rammer for at arbejde og samarbejde, være kreative og innovative, ideudveksle og fordybe sig. Samtidig er det et byggeri, der åbner sig mod lokalområdet, respekterer og komplementere sine omgivelser og refererer til den omkringliggende virkelighed, som huset er en del af.” – Søren Mølbak, partner i PLH Arkitekter