Stofindtagelsrummet er finalist til Projektprisen på årets Building Awards

Stofindtagelsrummet på Halmtorvet 17 i Den Grå Kødby på Vesterbro er udvalgt som finalist til projektprisen på årets Building Awards, BA18. Temaet for BA18 er FN’s Verdensmål for en bæredygtig udvikling – og bag award’en står byggeriets dagblad Licitationen og Bygherreforeningen. Projektprisen gives for et bæredygtigt projekt, der ”på en særlig måde har udmærket sig og som står som et forbillede for hele branchen... et projekt, hvor både planlægning, proces og det færdige resultat er gået op i en højere enhed til gavn for alle involverede parter, brugerne og det omkringliggende samfund.”

BA18
Der er ialt 27 finalister nomineret til priser i 9 forskellige kategorier. De to andre finalister i Projektpris-kategorien er Henning Larsen Architects, der er nomineret for Frederiksberg Skole og C.F Møller Architects for Copenhagen International School.

Stofindtagelsesrummet
PLH Arkitekter har designet og indrettet stofindtagelsesrum i et tidligere slagterhus. I huset kan stofbrugerne indtage deres stoffer under trygge og sikre forhold – overvåget af og assisteret af sundhedspersonale. Arkitekturen er bl.a. designet med flow og farvepsykologi, der kan håndtere de sindstilstande som stofbrugerne er i, og samtidig påvirker dem i en positiv retning.

Partner og arkitekt Lars Toksvig er glad for, at Stofindtagelsesrummet er finalist til Projektprisen:

”Man siger, man kan bedømme et samfund efter, hvordan det behandler sine mest udsatte grupper. Vi mener, at Stofindtagelsesrummet er et projekt og et byggeri, der tydeligt udtrykker, hvor omsorgsfuldt og tolerant et samfund vi lever i. Hos PLH er vi derfor særligt stolte over at være finalist til projektprisen og over at have designet Stofindtagelsesrummet, og dermed værdige rammer for nogle af samfundets mest udsatte grupper.”


Læs mere om Stofindtagelsrummet.

Læs mere om BA18 og de nominerede.

Se en kort film fra Stofindtagelsesrummet og hør om tankerne bag projektet.

Partner og arkitekt Lars Toksvig er glad for, at Stofindtagelsrummet er finalist til Projektprisen:

”Man siger, man kan bedømme et samfund efter, hvordan det behandler sine mest udsatte grupper. Vi mener, at Stofindtagelsesrummet er et projekt og et byggeri, der tydeligt udtrykker, hvor omsorgsfuldt og tolerant et samfund vi lever i. Hos PLH er vi derfor særligt stolte over at være finalist til projektprisen og over at have designet Stofindtagelsrummet, og dermed værdige rammer for nogle af samfundets mest udsatte grupper.”