Rejsegilde for Arenahaven - et 14.600 m2 stort boligbyggeri i Ørestaden

Den 10. oktober var der rejsegilde for Arenahaven, som er et 14.600 m2 stort boligbyggeri i Ørestaden. Byggeriet bliver opført med 153 lyse og åbne lejligheder, som alle får udsigt over gårdhaven og minimum en altan. Til rejsegildet glædede bygherre og entreprenør sig over, at byggeriet er godt på vej, og at det følger tidsplanen. Byggeriet forventes at stå færdigt i løbet af foråret 2020.

Et spændende byggeri og gårdmiljø

PLH Arkitekter var med til rejsegilde for Arenahaven - et 14.600 m2 stort boligbyggeri i Ørestanden. Christian Hartmann, Property Management Director hos ATP Ejendomme, bød alle velkommen og glædede sig over, at byggeriet er godt på vej og følger tidsplanen. I hans tale takkede han de dygtige og arbejdssomme håndværkere på pladsen for et flot byggeri, hvor sikkerheden er i top. Herefter takkede Christian Hartmann entreprenøren og hele rådgiverteamet – herunder PLH Arkitekter for at have tegnet et flot byggeri.

”PLH Arkitekter og Opland har skabt et spændende byggeri og gårdmiljø med en god variation af højde samt et spændende og varieret facadeudtryk. Det er et byggeri, vi synes passer godt ind i den spændende udvikling af Ørestad Syd. ”
- Christian Hartmann, Property Management Direktør, CPO hos ATP Ejendomme

Christian Hartmann, Property Management Direktør, CPO hos ATP Ejendomme

”Vi markerer en milepæl, som kun opnås med fælles hjælp”

Dernæst talte sektionschef i Adserballe & Knudsen Thomas Willumsen. Han lagde vægt på betydningen af traditionen, som rejsegildet er - en begivenhed, der giver mulighed for, at alle parter kan sætte farten ned og opleve, hvad man har udrettet i fællesskab. ”Her kan vi tage os tid til at anerkende hinanden for den kæmpe indsats et byggeri er. At vi, trods forskellige holdninger og interesser, formåer at stå sammen, det sætter jeg virkelig pris på. Vi markerer en milepæl, som kun kan opnås med fælles hjælp. Og det er vigtigt at minde hinanden om.” Thomas Willumsen sluttede sin tale med at udbringe et trefoldigt hurra for byggeriet.

Thomas Willumsen, sektionschef i Adserballe & Knudsen

En åben, U-formet karré i varierende højder

I 2016 vandt PLH Arkitekter konkurrencen om at tegne 153 lejligheder for bygherre ATP Ejendomme i samarbejde med totalentreprenør Adserballe & Knudsen. Projektet ’Arenahaven’ er beliggende på Hannemanns Allé i Ørestaden.

Boligbyggeriet er designet som en åben, U-formet karré i varierende højder fra seks etager til 11 etager. Bygningen bliver på sit højeste sted 34 meter, hvilket næsten svarer til Rundetårnet i København. Denne variation i højden skærmer visuelt og spiller op imod de høje erhvervs- og hotelbygninger nord for grunden samtidigt med, at der åbnes op for lyset fra syd.

De to- til fireværelses lejligheder får alle en stor, rummelig altan, enten vendt mod syd eller vest, mens stuelejligheder får private terrasseområde. Gårdhaven bliver hævet i forhold til omkringliggende gader, og derved ligger stuelejlighederne i niveau med gården, men hævet over gaden.

Arkitektonisk fremstår Arenahaven dynamisk, dels på grund af variation i højden, men også på grund af et varieret udtryk i facaderne, der opføres i lyse, håndstrøgne mursten med et rigt farvespil. Rammerne på vinduer og døre fremstår i en varm farvetone.

Projektet opføres i samarbejde med ATP Ejendomme som bygherre, Adserballe & Knudsen som entreprenør, MOE Ingeniør og Opland Landskabsarkitekter.

Læs mere om Arenahaven her

Et boligprojekt med mange bæredygtige kvaliteter

Projektet rummer flere bæredygtige kvaliteter. Derfor skal Arenahaven DGNB-certificeres, når boligerne står færdige i 2020. ATP Ejendomme traf tidligt i processen beslutning om at DGNB-certificere de nye lejeboliger. Beslutningen indebærer, at byggeriet skal favne en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed, som netop er det, der kendetegner DGNB.

Læs mere om DGNB-visionen her

Arenahaven er beliggende på Hannemanns Allé i Ørestaden - tæt på Royal Arena.