Harboe Besøgscenter – et værdigt besøgssted

Fredag d. 28 september blev Harboe Besøgscenter i Skælskør præmieret af Slagelse Kommune. En enig bedømmelseskomité valgte at prise Harboe Besøgscenter for at fortolke og styrke det eksisterende bygningsanlæg og tilbyde smukke og inspirerende møderum og mødesteder på kanten mellem byen og vandet.

”Set fra vandsiden skaber bryggeriets administrations- og repræsentationslokaler en samlende ramme omkring det bagvedliggende store produktionsanlæg. Det nye besøgscenter kobler sig til Harboes eksisterende administrationsbygninger og rummer reception, kontorer, auditorium, udstilling og mødecenter under ét stort tag. Facaden mod vandet forener og fuldender industrianlæggets enkeltstående volumener og "ad-hoc struktur" og tilfører samtidig stedet en ny dynamik med sit eget spændstige udtryk - særligt med tagets bevægelse i stadigt større og højere anslag mod himlen og vandet. Et værdigt besøgssted ved vandet ikke alene for Harboes, men for hele byen,”
- Slagelse Kommunes borgmester, John Dyrby Paulsen.

”Vi er glade for præmiering af PLH arkitekters spændende landmarkprojekt til Harboes Bryggeri.”
- Direktør og partner, Søren Mølbak.

Bygningsprisen

Prisen blev for første gang uddelt af Slagelse Kommune i 1988 og har dermed eksisteret i 30 år. Udover den hædrende omtale består præmien af en bronzeplade til opsætning på Besøgscenteret samt et diplom til bygherre og arkitekt. Bygningsprisen er en anerkendelse til bygherre og arkitekt, og det er kommunens ønske, at præmieringen af Harboe Besøgscenter vil medvirke til at øge interessen for og inspirere til endnu flere smukke bygninger og byrum i kommunen.

Et markant landmark

Besøgscenteret er et markant landmark for bryggeriet, som er unikt placeret i Skælskørs havnemiljø. Bygningen kobler sig til Harboes eksisterende administrationsbygninger og fletter sig ind i det komplekse og tætte havnemiljø, som giver en stor del af karakteren på stedet. Hele Harboes aktiviteter er samlet her i en international platform, der er lokalt forankret i en bygning, der ´tegner´ Harboe.