En transparent bygning designet til at tiltrække talenter - PLH designer nyt kontordomicil for DSV i Warszawa

Livet indendørs i den transparente kontorbygning bliver synligt for forbipasserende, når DSV’s nye kontordomicil forventes at stå færdig i foråret 2019. PLH Arkitekter designer bygningen, der bl.a. via transparens og synlighed i gadebilledet skal være med til at tiltrække lokal arbejdskraft.

Fremtræden plads i gadebilledet
Bygningen, der får plads til 1.500 arbejdspladser, bliver placeret centralt i Warszawa, tæt på en hovedfærdselsåre ind mod byen, og det nye hus får derfor en meget fremtræden plads i gadebilledet. De transparente facader synliggør aktiviteterne inden i huset og den store, åbne hovedindgang har en meget inviterende fremtoning, der brander og eksponerer DSV som en arbejdsplads med et levende arbejdsmiljø, høj medarbejderpleje og en positiv worklife-balance. Indenfor understøtter et åbent workplace design forskellige arbejdsformer og sætter rammen for et socialt og levende arbejdsmiljø efter dansk forbillede med tæt samarbejde, fladt hierarki og korte beslutningsveje.

DSV - globalt hovedsæde i Hedehusene, designet af PLH
Efter at have tegnet og projekteret DSV’s globale hovedsæde, der stod færdigt i Hedehusene i 2014, fik PLH til opgave at designe et tilsvarende kontorhus i Warszawa. Huset i Warszawa skal ligesom hovedsædet i Danmark have en klar og stærk identitet, der understøtter virksomhedens brand og skandinaviske rødder.

‘One company - One DSV’
Flere temaer går igen i de to bygninger. I det danske hovedsæde har PLH synliggjort DSV’s brand ‘One company - One DSV’ i en enkel, kvadratisk bygning, der består i et stort rum, hvor alle er lige, og hvor virksomhedens arbejdsgange understøttes. Det samme er tilfældet i Warszawa, hvor huset er disponeret i 7 etager omkring et åbent, centralt atrium omgivet af forskellige typer møderum, uformelle caféer, arbejdslounges og stillerum, der faciliterer et socialt og levende arbejdsmiljø med tæt samarbejde, fladt hierarki og korte beslutningsveje.

Genkendeligheden mellem det nye hus og hovedkontoret finder man også i materialevalg - lyse nuancer og naturlige materialer dominerer interiøret, og i hele huset er der lagt vægt på maksimal dagslysudnyttelse. Udefra ses genkendeligheden i byggeriets afrundede hjørner og metalfacaden med de vandrette linjer.

Syv etager og 1.500 arbejdspladser
Det 21.600 m2 hus er disponeret i 7 etager omkring et åbent, centralt atrium omgivet af forskellige typer møderum, uformelle caféer, arbejdslounges og stillerum. Udover 1.500 arbejdspladser kommer det nye domicil bl.a. også til at indeholde et fitness center og en medarbejderrestaurant til fællesspisning efter dansk forbillede - begge dele er synlige fra gadeplan. I tilknytning til restauranten er der udearealer til spisning, og oppe på etagerne, i forbindelse med caféerne, findes en række udendørs balkoner med mulighed for at komme ud i det fri for fx at holde et møde.