DLG tager første spadestik til nyt ikonisk hovedkontor i Fredericia

Fredag den 26. oktober blev det første spadestik taget til DLG’s nye 7500m2 domicil i Fredericia. Tidligere på året vandt PLH Arkitekter konkurrencen om at tegne det nye hovedkontor, som skal samle en række funktioner under ét tag. Byggeriet vil stå færdigt i løbet af 2020, hvor 300 medarbejdere skal flytte ind i det karakteristiske byggeri, som vil kunne ses fra Lillebæltsbroen.

Søren Mølbak, direktør i PLH Arkitekter, var en af talerne til begivenheden. Her fortalte han om, hvordan arkitekturen afspejler DLG’s lange historie og forankring i landbrugssektoren – bl.a. ved at være inspireret af et klassisk, dansk længehuse med sadeltag. Det nye hovedkontor får en let genkendelig signatur med grønt tag og tre længer, der slynger sig elegant ud i landskabet - og på den måde referer til DLG’s globale udvikling.

Derudover talte Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia, Bo Anders Olesen, bestyrelsesformand i NRE Denmark, Peter Olsson, adm. Direktør i AP Ejendomme og Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG. Kristian Hundebøll talte om flytningen fra Axelborg i København til et naturskønt område i Fredericia, som et forandringsprojekt: ”I DLG har vi altid været forandringsparate og har organiseret os på en effektiv måde i takt med udviklingen i landbruget og behovet for at betjene endnu større og mere professionelle landmænd. Det vil vi naturligvis fortsætte med. Vi samler os derfor i vores nye hoved- og regionkontor i Fredericia, som er det største forandringsprojekt, vi nogensinde har kastet os over i DLG’s lange historie”.

Læs mere om DLG’s nye hovedkontor her

Fra venstre: Bo Anders Olesen, bestyrelsesformand i NRE Denmark, Peter Olsson, adm. Direktør i AP Ejendomme, Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG og Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia.

“Der er en tæt relation med partnerne i byggeriet. Projektet, som vi skal i gang med, kræver de bedste leverandører. Det handler ikke om forbindelser. Det handler om, at vi er en erfaren og dygtig investor og bygherre. Vi tager kun de bedste med. Derfor er det også en fornøjelse, at NRE vandt byggeriet. Jeg er meget fortrøstningsfuld. Jeg er glad for det team, vi har sat. Flytningen til den jyske muld, i en kommune, der vækster, er velovervejet. Det her er sket efter grundige analyser og overvejelser,”
- Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme.

”Det er et stort og spændende projekt, vi er med til at sætte i gang i Fredericia. Sammen med AP Pension skaber vi interessante rammer for de mange medarbejdere, der kommer til at arbejde i det nye hovedkontor,”
- Bo Andres Olesen, bestyrelsesformand i NRE Denmark – totalentreprenør.

”Vi glæder os meget til at følge opførelsen af det nye flotte byggeri,”
- Jacob Bjerregaard, Borgmester i Fredericia.

PLH Arkitekters partner og direktør, Søren Mølbak, var en af talerne til begivenheden.

DLG har til arragementet optaget en video, hvor Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG, og Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia, fortæller om det nye byggeri.