Åbning af Klintholm Gods Lake Apartments

I fredags var der åbningsreception på den nye feriedestination Klintholm Gods Lake Apartments i området Høje Møn få hundrede meter fra Møns Klint. Med Klintholm Gods som bygherre har PLH Arkitekter designet otte nye hotellejligheder placeret, hvor det historiske feriested Hunosøgaard før lå - smukt beliggende med udsigt over Hunosø. ”Det er blevet et flot projekt, hvor bygningen både fremstår moderne og falder flot ind i naturen” sagde godsejer Carl Gustav Scavenius sidste år da byggeriet blev igangsat. Godsejerparret Scavenius var værter for receptionen, der bl.a. bød på lokalt producerede smagsprøver fra køkkenet samt en rundvisning i restaurant, gårdbutik og hotellejlighederne.

Autentisk naturoplevelse i uhøjtidelige rammer

Med Klintholm Gods som bygherre har PLH Arkitekter tegnet otte moderne hotellejligheder med tilhørende restaurant og gårdbutik. Klintholm Gods Lake Apartments udgør et moderne feriested og markedsplads for lokale fødevarer, der danner en uformel og autentisk ramme om aktiv friluftsferie med unikke mad- og naturoplevelser. Et natur- og friluftsinteresseret publikum kan nu nyde områdets enestående og dramatiske natur. Området er allerede populært blandt friluftsturister, som benytter de mange mountainbikeruter gennem skoven og muligheder for træklatring, vandring, snorkling, fossiljagt, ridning og stjernekiggeri.

Læs mere om Klintholm Gods Lake Apartments her.

Vestergaard Nielsen har været totalentreprenør på projektet.

”Arkitektonisk er det spændende at skabe et byggeri, der giver mennesker mulighed for at komme så tæt på naturen som muligt. Vi håber, det kan være med til at styrke udviklingen af kvalitetsturisme, der har fokus på oplevelsen af Møns særlige natur, kultur og fødevarer,”
- fortæller Søren Mølbak, partner hos PLH Arkitekter og ledende arkitekt på projektet.

Fra venstre: partner og ledende arkitekt, PLH Arkitekter, Søren Mølbak, Godsejer Carl Gustav Scavenius og totalentreprenør Karsten Vestergård.

Naturen som hovedattraktion

Hotellejlighederne er opført som et længehus i naturlige materialer med facader i lærketræ og grønt tag beplantet med sedummosser, der understøtter biodiversiteten. Husets design har en rustik karakter og refererer til ladebygningens typologi med saddeltag og store porte i facaden. Indretningen mikser det komfortable og rustikke i et design, der virker uprætentiøst og ærligt. Foran bygningen er der anlagt en stor solterrasse, hvor gæsterne kan nyde udsigten over Hunosø. Udsigten bringes også helt ind i de enkelte værelser, der alle har panoramavindue med en dyb, lavtsiddende karm og indbygget siddemulighed. På skyfri nætter kan besøgende fra deres værelser nyde nogle af de 14.000 stjerner på nattehimlen over Møn, der er Dark Sky Certificeret.

Realdanias udviklingsindsats ’Fremtidens Herregård’

Projektet er en del af Realdanias udviklingsindsats ’Fremtidens Herregård’, hvor en række danske herregårde genopfinder bygningskulturen og skaber en ramme for kultur, lokale fællesskaber og nye erhverv, der styrker turismen og lokalsamfundet. Hunosøgaard blev oprindeligt opført som pensionat for kunstnere og det københavnske borgerskab i slutningen af 1800-tallet - idyllisk placeret ved Møns Klint mellem skov og vidde græsningsarealer. Siden er Hunosøgaard flere gange ombygget, nye bygninger er tilføjet, og de seneste 25 år har det været bortforpagtet og drevet som vandrehjem.

Godsejere Carl Gustav Scavenius og Inger Marie Scavenius

”Vi har valgt PLH, da de ved flere lejligheder på Møn har vist, at de forstår det samspil, der skal til mellem bygninger og natur for at vedligeholde en fornemmelse af, at man kommer til et helt specielt sted, hvor man har lyst til at være og opleve. Vi synes, PLH har løst projektet på en flot måde, hvor bygningen både fremstår moderne samtidig med at den falder flot ind i naturen,”
- Carl Gustav Scavenius, bygherre og godsejer, Klintholm Gods. Udtalelse i forbindelse med igangsættelse af byggeriet, marts 2018.

PLH Arkitekters fjerde projekt ved Møns Klint

Det er PLH Arkitekters fjerde projekt på Møn siden arkitektfirmaet vandt konkurrencen om Geocentret i 2003. PLH har udviklet en masterplan for naturcampingpladsen Møns Klint Camping, der har vundet flere internationale priser bl.a. for en 'Dark Sky' indsats. PLH står også bag en 267 meter lang 'boardwalk' gennem skoven, fra Geocenter Møn til Freuchens Pynt, der giver kørestolsbrugere adgang til terrænet og flere udsigtspunkter.

Interiør

Værelserne har udsigt over Hunosø.