St. Jacobs

Revitalisering og transformation i historisk bydel binder oprindelige facader og nye strukturer sammen til en moderne helhed

Kategorier

  • Urban
  • Erhverv

Sted

Vilnius, Litauen

År

2016 - 2019

Status

Under opførelse

Størrelse

6.000 m² historiske bygninger + 16.000 m² hotel

Kunde(r)

Lords LB Asset Management

Hold

UAB Archinova, Cavarion, ASDproject UAB

I Vilnius’ historiske centrum, som er på verdens kulturarvliste, finder man det fredede hospitals-kompleks St. Jacobs, der har stået tomt en del år. De gamle hospitalsbygninger ligger ved floden Neris tæt op af St. Philip og St. Jacobs kirke og klosterbebyggelse fra 1600-tallet, der er restaureret efter sovjettiden og nu er i brug.

Hospitalsbygningerne fra 1799 transformeres og bindes sammen til et kontorkompleks, der skal huse start-up-virksomheder og danne grundlag for en revitalisering af området. De oprindelige hospitalsfacader bevares i et eklektisk mix, hvor det gamle omsluttes af nye strukturer og bindes sammen til en moderne helhed, der skal danne ramme om et kreativt kontormiljø. Det nye kontorbyggeri respekterer de historiske bygninger ved at have et enkelt facadeudtryk i kontrast til de historiske facader.

Vinkelret på kontorstrukturen, ud mod en af Vilnius hovedgader, opføres et hotel med samme, enkle formsprog. De nye og gamle strukturer i forening med kirken og klostret danner tilsammen fire ”længer” med et indre gårdrum. Det grønne gårdrum skal give liv til komplekset og udendørs servering på hotellets bagside trækker folk til og skaber liv i området.

Kontaktperson
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk