Skole ved Vilhelmsro

Tosporet skole bevarer grundens kvaliteter og skaber nærhed mellem funktionerne og variationer i rummene for at give forskellige muligheder for leg og læring

Kategori

Læring

Sted

Nordsjælland

År

2009

Status

Konkurrence forslag

Størrelse

8.010 m²

Kunde(r)

Fredensborg Kommune

Hold

E. Pihl & Søn, Rambøll, Marianne Levinsen Landskab

PLH blev prækvalificeret til konkurrencen om ny tosporet skole ved Vilhelmsro, der opfylder kravene til byggeri i Lavenergiklasse 1.

Forslaget bevarer grundens kvaliteter og skaber samtidig en god funktionalitet i forbindelse med ankomstveje og tilgængelighed.

Den arkitektoniske idé er at skabe nærhed mellem funktionerne og variationer i rummene for at give forskellige muligheder for leg og læring. Skolen er tegnet ”indefra og ud” for at skabe den bedst mulige organisation og kontakt mellem rum og funktioner.

Kontaktperson
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

Facaderne er inspirerede af kridttegninger på en tavle og er udformet som grafitgrå betonelementer med et hvidt relief af børnetegninger. Idéen er, at tegningerne laves som en workshop sammen med de kommende elever, som herved involveres positivt i processen omkring den nye skole, der bliver ”børnenes bygning”.

Der er arbejdet med at give bygningen de passive egenskaber som er helt basale for at komme i mål med et lavenergibyggeri med minimale driftsomkostninger. Dvs. egenskaber som er en integreret del af selve bygningen – kompakt form, optimeret klimaskærm, minimeret varmetab, gode dagslysforhold osv. Denne optimering betyder, at projektet overholder kravene til lavenergiklasse 1 uden tilskud fra solceller.

Forslaget indeholder desuden et solvarme-anlæg (varmt brugsvand) og behovsstyret og energioptimeret ventilation.