Parkeringshus i Ørestad

Et åbent p-hus med cirkulært panoptikon

Kategori

Infrastruktur

Sted

Ørestad, København

År

2008-2011

Status

Opført

Størrelse

23.000 m²

Kunde(r)

By og Havn

Hold

Leif Hansen Engineering A/S /Orbicon

Parkeringspladser

747

PLH vandt i 2008 1. præmie i konkurrencen om p-huset på Edvard Thomsensvej i Ørestaden.

Den arkitektoniske idé er, at huset med sine lette facader og diffuse karakter, kan indpasse sig i de nære omgivelser med blandet bebyggelse og bymæssige rum. Huset tilpasser sig således de forskellige typer naboer og byrum på det meget synlige og trafikerede hjørne i Ørestaden. Det er tanken, at huset i sin helhed ikke skal signalere parkeringshus, men alene i gadeplan skilte med det overfor bilisterne, så de let kan orientere sig.

Selve huset er opført som betonelementbyggeri med op- og nedkørselsramper, der fletter sammen i en særlig cirkulær konstruktion. Facaderne er udført i hvide perforerede aluminiumsplader med skovmotiv, der formilder det rå udtryk og bringer arkitekturen i kontakt med de mennesker, der bor og færdes omkring p-huset. De perforerede facader skaber samtidig et levende lysindfald ind i huset.

Kontaktperson
Ib Laursen
+ 45 2720 0560
il@plh.dk

Et nyt brugervenligt parkeringssystem sikrer en optimal udnyttelse af de mange parkeringspladser. Bygningen er udstyret med LED belysning, der reducerer energiforbruget og samtidig giver et lyst og venligt miljø omkring parkeringsarealerne.

PLH har efter konkurrenceforslaget udarbejdet projektforslag, stået for myndighedsbehandling, deltaget i udviklingen af husets flow og projekteret bygningen frem til og med detailprojektering.

By & Havn har valgt p-huset som foregangsprojekt for det efterfølgende p-hus i Ørestad, på Robert Jacobsens Vej.