Olieselskabet Totals hovedkvarter på Amerika Plads

Moderne multi-user bygning skaber indbydende møde med domicilets urbane kontekst

Kategorier

  • Erhverv
  • Interiør design

Sted

Amerika Plads 29, København

År

2015 - 2017

Status

Opført

Størrelse

15.600 m²

Kunde(r)

Maersk, Jeudan

Hold

Landskab: Vesterholts eftf.aps - Ingeniør: MOE - Entreprenør: Aarsleff

Kontor-hub'en på Amerika Plads er designet til Mærsks Oil (siden marts 2018 overtaget af franske Total). Det er en multi-user bygning designet til at kunne rumme 800 medarbejdere - oprindeligt fra Mærsks (nu Totals) forskellige forretningsområder.

Op til overdragelsen fra Mærsk Oil til Total i marts 2018 har PLH også stået for en komplet rebranding af bygning og interiør med Total’s skiltning og grafik.

Læs mere om projektet i Wallpaper.

Læs Politikens anmeldelse.

Læs artikel i Berlingske Business om projektet på Amerika Plads samt domicilet for DSV i Hedehusene.


Kontaktperson

Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

På kanten af havnen og byen - med udsigt både til Nordhavnens krydstogtskibe, togskinner og Marmorkirkens kuppel, der poserer over byens tage - har PLH designet et moderne kontormiljø til Mærsk Oil (nu Total).

Bygningen markerer sin tilstedeværelse med et slående buet hjørne mod den travle Kalkbrænderihavnsgade - og ligeledes mod det indre, bagvedliggende torv. Således skabes et indbydende møde med domicilets urbane kontekst, hvor bolig-, kontor- , detail- og restaurant aktiviteter blandes sammen.

Med sine gennemgående vertikale linjer er der udsyn til horisonten hele vejen rundt. Kontorbygningen fuldender hjørnet på Amerika Plads, hvor PLH har skabt et arkitektonisk sprog, der harmonerer med det nye byrum på pladsen. Bygningen er målrettet organisationens og brugernes behov, og dens indbyggede fleksibilitet matcher en dynamisk og fremtidsorienteret organisation. Stueetagen, der er en semi- offentlig zone, interagerer med livet i rummet i midten. Atriumtrappen skaber et lodret flow mellem de 6 etager, og de åbne kontorlandskaber og -arealer skaber et vandret flow, hvor medarbejdere frit kan bevæge sig mellem de åbne og semi-åbne miljøer og mellem afdelinger og funktionsområder.

Huset fungerer som en rar og imødekommende ramme om en varieret arbejdsdag med mange forskellige funktioner og behov. Huset faciliteter samarbejde og videndeling med uformelle mødesteder, loungeområder, stillehjørner mm, der giver mulighed for at flytte sig, mødes og arbejde forskellige steder.

"Det her er et høj-moderne domicil, og bare det at være her gør mig helt 'star struck' fordi det er sådan et fantastisk sted."

- Kenneth Ohlendorff, CEO Jeudan Servicepartner A/S, indvielsen, 27 September 2017