Herfølge Skolebibliotek

Multifunktionel biblioteksrum med plads til kulturelle arrangementer, og som er designet i naturlige materialer, der giver et behageligt indeklima og en hjemlig stemning

Kategori

Kultur

Sted

Herfølge

År

2007

Status

Opført

Størrelse

900 m²

Kunde(r)

Køge Kommune

Hold

NCC

Det multifunktionelle biblioteksrum er designet med højt til loftet og en dynamisk indretning med flytbare reoler, som giver plads til kulturelle arrangementer - fx børneteater og temaopsætninger.

Biblioteket er sammenbygget med en eksisterende villa, hvor der er personalefunktioner og magasiner. Alt reolinventar er specielt lavet til biblioteket og designet af PLH. Materialerne er naturlige, giver et behageligt indeklima og en hjemlig stemning, ligesom de er med til at indpasse byggeriet i den lokale kontekst.

I bygningens facade er der indbygget lyseffekter, som kastes på det opaliserede glas i den øverste ramme og oplyser bygningen i farvet lys om natten. Mod nord er bygningen gravet ind i terræn, og magasinerne er placeret under jorden, så de ikke udsættes for dagslys af konserveringshensyn.
Mod syd anvendes en stor glasfacade, der imødekommer det høje krav til lux-intensitet i biblioteker det meste af året - uden brug af kunstig belysning.

I facaderne er integreret CTS reguleret naturlig ventilation, så bygningen kan natkøles m.m. De øverste glas i facaden er opaliserede og derved hindres direkte sollys. Den nederste del af glasfacaden har en udvendig CTS styret regulerbar solafskærmning, der holder varmen ude af bygningen. I tagfladen anvendes både små vinddrevne ventilationstermostater samt åbninger af ovenlys til at ventilere bygningen.

Kontaktperson
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
SM@plh.dk