DSV

En designstrategi, der forener den globale organisation – ‘One Company – One DSV’. Det nye hovedkvarter er en kulturel base for DSV, der afspejler virksomhedens ’ways of working’.

Kategorier

  • Erhverv
  • Interiør design

Sted

Hedehusene, København

År

2012-2014

Status

Opført

Størrelse

16.000 m² (kontor) 12.000 m² (terminal)

Kunde(r)

DSV

Hold

DS-Flexhal, GHB Landskab, MOE

Arbejdspladser

750

Bæredygtighed

Bæredygtigt byggeri

Kontorbygningen er placeret på grundens højeste punkt for at give de godt 765 arbejdspladser udsyn over området og den 12.000 m² store terminalbygning, der bruges til varemodtagelse og videredistribution. Beslutningen om at placere det globale hovedkvarter og terminalen på samme sted, tæt på motorvejen, var bevidst og strategisk. På den måde bliver hovedkontorets medarbejdere også dagligt mindet om kernen i DSV’s forretning.

En cool, rationel boks med rene hvide flader og lange vandrette linjer rummer de 16.000 m² kontorarealer. Kun enkelte elementer i facaden, de afrundede hjørner og et gigantisk DSV-logo røber lidt om bygningens avancerede teknologi og bløde former, som alle brugere af huset vil opleve. Bilindustrien og DSV’s eget transportunivers har inspireret designkonceptet og referencen til fx bilens modstandsdygtige og raffinerede ydre omkring intelligent styrede klima- og komfortzoner, kan spores i det færdige byggeri. Husets indeklima er CTS-styret med automatisk justering af lysniveauer og ventilation, samtidig med at facaderne fungerer som en intelligent kontrolleret klima- og lysskærm, der indstiller sig efter de skiftende vejrforhold.

Byggeriet blev tildelt den danske In-situ Beton pris 2015 for den innovative brug af beton.

Kontaktperson

Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

”Bygningens design er vigtig for DSV, fordi det kombinerer funktionalitet, kvalitet og mest af alt, et sikkert og inspirerende arbejdsmiljø. Vi fastholder DSV-traditionen om at have både operative aktiviteter og vores globale hovedkvarter under samme tag” forklarer Jens Bjørn Andersen, CEO DSV A/S.

”Nu klæder vi os endda bedre”, “Tonen imellem os er blevet pænere”, “Det er meget motiverende at være i så lyst og luftigt et kon­tor”, ”Vi arbejder sammen på en bedre måde”, ”At­mosfæren er mindre stressende – det er svært ikke at smile, det er lidt fedt!” - citater fra DSV-medarbejdere efter indflytningen i det nye domicil.