Bispebjerg P-Hus

Et æstetisk og bæredygtigt P-hus

Kategori

Urban

Sted

Bispebjerg, København

År

2014

Status

Konkurrenceforslag

Størrelse

21.394 m²

Kunde(r)

Bispebjerg Hospital

PLH blev i 2014, udpeget som vinder i konkurrencen om et nyt Bispebjerg P-Hus. Efterfølgende blev konkurrencen annulleret og genudskrevet under nye forudsætninger

P-husets facader, er et væsentligt element i designet, da disse både har æstetisk og bæredygtig karaktér. Facaderne er beklædt med etagehøje eloxerede aluminiumsplader i skinnende nuancer af kobber og bronze med en overfladekarakter, der matcher husets parkerede bilers overflader. For at sikre en transparens og naturlig ventilation og samtidig lukke af for gener fra bilernes lyskegler er aluminiumspladerne snoet 180 grader fra top til bund, så de fremstår lukkede ved brystningen, men åbne i øjenhøjde.

Facadepladernes snoede geometri giver et oplevelsesrigt facadeudtryk med det høje relief, der resulterer i et skiftende skygge- og lysspil når man bevæger sig rundt om bygningen. Spiralformens geometri giver sammen med spindeltrappen og ramperne, et stærkt gennemgående motiv.

Kontaktperson
Lars Toksvig
+ 45 2720 0595
lt@plh.dk

Et grønt træk, hentet fra mange af de historiske bygninger i området, er begrønningen af facaden mod syd. Facaden tænkes som en grøn væg, hvor forskellige klatreplanter såsom ’Vildvin’ og ’Klatre-Hortensia’, sikrer et skiftende udtryk i løbet af året.

PLH har trukket landskabet ind i bygningen ved at forsyne 4. og 5. etage mod nord med en stor karnap– en ’udkigspark’. I udkigsparken står et træ, samt bænk – og gulv, loft og sider er foret med en træbeklædning, og glaskarnappen giver udsigt til omgivelserne.

Huset er designet som et sneglehus, med op og nedkørselsramper, der skaber et flow for alle billister der skal ind og ud. Desuden er der designet p-pladser til el-biler, for at fremme bæredygtighed.