AP Pension

Kontorarealer beklædt med en mørk, klinkebrændt teglsten og horisontale vinduesbånd, der giver fremragende dagslys

Kategori

Erhverv

Sted

København Ø

År

2003

Status

Opført

Størrelse

10.000 m² (2,000 m² parkering)

Kunde(r)

AP Pension

Hold

MT Højgaard A/S, Grontmij | Carl Bro

AP Pensions domicil ved Nordhavn Station består af to bygningskroppe, der mødes i en svagt stump vinkel. Den ene længe på 4 etager skyder sig igennem den anden, der er 5 etager samt penthouse. Den lille længe udgør et selvstændigt lejemål.

Bygningen er beklædt med en mørk, klinkebrændt teglsten, mens belægning i foyer og gårdrum er grøn altaskifer. Horisontale vinduesbånd danner lange skår i facaden og giver gode dagslysforhold til kontorarealerne. Mødet mellem de to længer er husets knudepunkt, og det er her, at et L-formet foyer- og trapperum åbner sig mod banen med en stor glasfacade. Et fremspring i facaden giver indtryk af, at den lave bygning skyder sig igennem den højere bygning. Gavlen på den høje bygning har sit eget udtryk med smalle, horisontale skår.

Huset er indrettet med kontorarbejdspladser på etagerne, kantine, auditorium og reception i stueetagen.

Kontaktperson
Ole Jonsson
+ 45 2720 0590
oj@plh.dk