WaterCenter

Simpel and solid service buildning

Category

Corporate

Location

Odense

Year

2011

Status

Compleated

Size

1,600 m²

Client(s)

Vand Center Syd

Team

Architect Jesper Thyge Brøgger MAA

The new service building for the utility company, VandCenter Syd/Water Centre South serves as both an office building, as well a base for the Centre’s service personnel. The proposal consists of a 1,600 m² new service building designed with a simple solid base in earth-coloured reclaimed bricks, and a crisp, flexible and delicate glass and copper superstructure. The base incorporates four small courtyards, allowing light to flow into the wardrobe and changing room section.

Contact
Lars Toksvig
+ 45 2720 0595
lt@plh.dk

All functions are grouped closely together to accommodate high activity levels as well as reflection. Along with improved functionality, the proposal is expected to upgrade the canteen, changing rooms and offices areas. This was achieved by improving the proportions of the locker room section, providing the offices with outstanding views over the complex, and the placing the canteen against the backdrop of the river.