Sivantos Singapore

Sound transformed to workplace design in four different hubs, each representing a colour and design that symbolizes a unique experience with sound. This way of designing sets the framework for a workplace characterized by innovation, knowledgesharing and cooperation

Category

Interior design

Location

Singapore

Year

2017

Status

Completed

Size

13,260 m²

Client(s)

Sivantos

Team

Geyer Design, Singapore

PLH have worked closely with Sivantos to realize the company’s new headquarters – the Singapore-based company are one of the key players in the global hearing aid industry.

Upon entering the building, it becomes clear that sound is the focal point of this organization. Inspired by sound waves, an exciting sculptural ‘sound wall’ sits in the building’s reception area – establishing a strong and immediate wow factor to anybody who visits.

Savantos’ new headquarters have been visualized around the company’s concept: ‘Sound Unites Us’; ‘Sound is a Celebration of Global Diversity’. The office has been designed to aid research & development, production and administration; the design intends to improve collaboration and knowledge sharing amongst employees, giving workers a place that inspires them, and a place that they can be proud of.

Read about the project in FRAME Magazine.

Read article in Retail Design Blog.

Read article in Office Snapshots.

The design magazine INTERIOR DESIGN also featured the project.


Contact
Paulette Christophersen
+ 45 2464 7133
psc@plh.dk

“The new headquarters has completely transformed the culture of working here at Sivantos, making the interaction between different departments and teams much stronger.”

- Senior Vice President for Human Resource

Each floor features its own hub.
The hub is a destination for thinking, focusing and working – each hub features small meeting rooms, a place to eat, a space to relax or work with colleagues, and facilities to take or make private calls. Colour schemes have been carefully selected to feature throughout the building. The blue colour used in the reception area speaks of Sivantos’ brand colours, inviting visitors into the company’s new headquarters. The greenery that features in the nature-hub takes its inspiration from Singapore’s beautiful green landscape; the small city-hub is inspired by Singapore’s nighttime landscape – featuring neon lights and a warm colour scheme; The orange celebration-hub represents festivities and life’s celebrations.

All zones have their own feature colour - inpired by Sivantos' corporate visual identity.
The use of various colours throughout the building represents the individuality and diversity of different sounds. Having different zones within the building gives employees the opportunity to work where best suits them - this concept of a flexible working environment allows creativity and innovation to prosper.