Gilbjergskolen Gilleleje

Sustainable modernization of school, which is now welcoming, enterprising, innovative and contemporary

Category

Learning

Location

Gilleleje, Parkvej

Year

2017

Status

Competition proposal

Size

5,700 m² + basement

Client(s)

Municipality of Gilleleje

In keeping with the theme “School of the Future,” our renovation proposal for Gilberg School focuses on sustainability, both in terms of design as well as environmentally. Our proposal is based on utilizing the best qualities of the existing building, and improving accessibility to the school’s natural surroundings to provide the school with a distinct green profile. The result is a well-proportioned framework for the school’s learning environment.

The simple symmetry of the overall structure has very strong qualities that we have built on and enhanced. The character and expression of the building reflects a cohesive and harmonious modernization, with an interior that has been upgraded so that Gilberg School is now welcoming, enterprising, innovative and contemporary.

Contact
Ole Jonsson
+ 45 2720 0590
oj@plh.dk